Daniela Kramarić višestruka je hrvatska somelijerska prvakinja i vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom pokraj Opatije. U struci je od malih nogu, uz oca Josipa Taribu, dugogodišnjeg vlasnika kultnog restorana Amfora i jednog od ključnih ljudi modernog hrvatskog ugostiteljstva. Evo njezina prijedloga vina za izbor 100 najboljih u Hrvatskoj.
Pjenušci:
Šember Baba Draga
Tomac Diplomat
Tomac Blanc de Noirs
Ipša Extra brut
Ružičasta vina:
Bastian Rosé
St. Hills Saint Heels
Galić Rosé
Bijela vina:
Nerica Pošip
Tomac Rockstar
Matošević Grimalda bijela
Puhelek Purek Sauvignon
Pilato Chardonnay sur lie
St. Hills Le Chiffre
Dobravac Simfonija
Macerirana vina:
Križ Grk
Dobravac Simminor
Crvena/crna vina:
Kozlović Santa Lucia crna
Benvenuti Santa Elizabeta
Ipša Caligo
Marany Tomac crni
St. Hills: Dingač ET
Clai Brombonero
Desertna vina:
Benvenuti San Salvatore Muškat
Benvenuti San Savlatore Malvazija
Pravila ocjenjivanja 100 najboljih vina Hrvatske objavili smo 11. ožujka, a pogledajte i prijedlog vina Jane Koščec.