More

    100 najboljih vina Hrvatske: Prijedlog Daniele Kramarić

    Daniela Kramarić višestruka je hrvatska somelijerska prvakinja i vlasnica restorana Plavi podrum u Voloskom pokraj Opatije. U struci je od malih nogu, uz oca Josipa Taribu, dugogodišnjeg vlasnika kultnog restorana Amfora i jednog od ključnih ljudi modernog hrvatskog ugostiteljstva. Evo njezina prijedloga vina za izbor 100 najboljih u Hrvatskoj.

    Pjenušci:

    Šember Baba Draga
    Tomac Diplomat
    Tomac Blanc de Noirs
    Ipša Extra brut

    Ružičasta vina:

    Bastian Rosé
    St. Hills Saint Heels
    Galić Rosé

    Bijela vina:

    Nerica Pošip
    Tomac Rockstar
    Matošević Grimalda bijela
    Puhelek Purek Sauvignon
    Pilato Chardonnay sur lie
    St. Hills Le Chiffre
    Dobravac Simfonija

    Macerirana vina:

    Križ Grk
    Dobravac Simminor

    Crvena/crna vina:

    Kozlović Santa Lucia crna
    Benvenuti Santa Elizabeta
    Ipša Caligo
    Marany Tomac crni
    St. Hills: Dingač ET
    Clai Brombonero

    Desertna vina:

    Benvenuti San Salvatore Muškat
    Benvenuti San Savlatore Malvazija

    Pravila ocjenjivanja 100 najboljih vina Hrvatske objavili smo 11. ožujka, a pogledajte i prijedlog vina Jane Koščec.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

    Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

    U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

    Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

    Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

    U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

    Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

    Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

    Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

    Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

    Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

    Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...