More

    100 najboljih vina Hrvatske: Prijedlog Kristijana Harjača

    Kristijan Harjač aktualni je hrvatski sommelierski prvak. Prošle je godine bio drugi. Vodi rovinjski restoran Agli Amici koji ima Michelinovu zvjezdicu. Karijeru je započeo u Lanterni na zagrebačkom Dolcu, a potom je radio u Dubravkinom putu, Izakayi, Restaurantu 360 Dubrovnik i zagrebačkoj Esplanadi. Predložio je ova vina za izbor 100 najboljih u Hrvatskoj:

    Pjenušci:

    Kurtalj Prestige cuvée
    Šember Pavel
    Domaine Koquelicot Contempo
    Jakopić Terbotz

    Ružičasta vina:

    Trapan MPV
    Poletti Rosella
    Radovan Rosé

    Bijela vina:

    Bire Grk Defora
    Enjingi Venje bijelo
    Stina Majstor Pošip
    Bolfan Primus Rajnski Rlizling
    Mihalj Graševina Mačovo brdo
    Zure Grk Reventon
    Krauthaker Rosenberg Chardonnay

    Jantarna vina:

    Tomac Rajnski Rizling Amfora
    Voštanic-Klasnić Arhiv

    Crvena/crna vina:

    Benvenuti Santa Elisabetta
    Miloš Stagnum
    Korak Crni Pinot Cimbuščak Stari trsi
    Legovina Cabernet Franc
    Trapan Moia Syrah
    Legovina Noir
    Dubrovački podrumi Merlotina

    Slatka vina:

    Benvenuti San Salvatore Malvazija
    Bodren Triptih

    Pravila ocjenjivanja 100 najboljih vina Hrvatske objavili smo 11. ožujka, a jučer i prijedlog vina sommelierke Daniele Kramarić.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

    Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

    U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

    Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

    Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

    U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

    Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

    Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

    Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

    Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

    Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

    Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...