Kristijan Harjač aktualni je hrvatski sommelierski prvak. Prošle je godine bio drugi. Vodi rovinjski restoran Agli Amici koji ima Michelinovu zvjezdicu. Karijeru je započeo u Lanterni na zagrebačkom Dolcu, a potom je radio u Dubravkinom putu, Izakayi, Restaurantu 360 Dubrovnik i zagrebačkoj Esplanadi. Predložio je ova vina za izbor 100 najboljih u Hrvatskoj:
Pjenušci:
Kurtalj Prestige cuvée
Šember Pavel
Domaine Koquelicot Contempo
Jakopić Terbotz
Ružičasta vina:
Trapan MPV
Poletti Rosella
Radovan Rosé
Bijela vina:
Bire Grk Defora
Enjingi Venje bijelo
Stina Majstor Pošip
Bolfan Primus Rajnski Rlizling
Mihalj Graševina Mačovo brdo
Zure Grk Reventon
Krauthaker Rosenberg Chardonnay
Jantarna vina:
Tomac Rajnski Rizling Amfora
Voštanic-Klasnić Arhiv
Crvena/crna vina:
Benvenuti Santa Elisabetta
Miloš Stagnum
Korak Crni Pinot Cimbuščak Stari trsi
Legovina Cabernet Franc
Trapan Moia Syrah
Legovina Noir
Dubrovački podrumi Merlotina
Slatka vina:
Benvenuti San Salvatore Malvazija
Bodren Triptih
Pravila ocjenjivanja 100 najboljih vina Hrvatske objavili smo 11. ožujka, a jučer i prijedlog vina sommelierke Daniele Kramarić.