More

    100 najboljih vina Hrvatske: Prijedlog Roka Bekavca

    Roko Bekavac je iz Brela, živi u Splitu, a kao sommelier je radio u više hrvatskih restorana i hotela. Ima diplome Court of Master Sommeliers EU i Hrvatskog sommelier kluba te WSET 3. Predložio je sljedeća vina:

    Pjenušci:

    Tomac Blanc de Noirs
    Šember Baba Draga
    Korak Stare Sorte
    Jagunić Blanc de Blancs

    Ružičasta vina:

    Miloš Stagnum
    Markus Rose
    Korta Katarina Rose

    Bijela vina:

    Grabovac Chardonnay
    Krajančić Pošip Sur Lie
    Mihalj Graševina Mačovo Brdo
    Coletti Francesco Grande
    Sladić Ante Maraština
    Kabola Malvazija Unica
    Lipanović Vugava Ligabuja

    Jantarna vina:

    Šember Ab Ovo
    Nerica Pošip 60

    Crvena/crna vina:

    Miloš Stagnum
    Clai Brombonero
    Omo Refosk
    Stina Plavac Stipančić
    Krauthaker Merlot Selekcija
    Grabovac Vranac
    Antunović Cabarnet Franc

    Desertna vina:

    Krauthaker Graševina izborna berba prosušenih bobica
    Benvenuti Muškat San salvatore

    Pravila izbora 100 najboljih vina Hrvatske
    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

    Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

    U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

    Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

    Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

    U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

    Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

    Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

    Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

    Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

    Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

    Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...