More

    100 najboljih vina Hrvatske: Prijedlog Siniše Lasana

    Siniša Lasan sommelier je s diplomom Hrvatskog sommelier kluba, ASI Gold diplomomom i Advanced Sommelier CMS. Radio je u brojnim restoranima i hotelskim tvrtkama u Hrvatskoj i višestruki je hrvatski sommelierski prvak. Predložio je ova vina za izbor 100 najboljih u Hrvatskoj:

    Pjenušci:

    Kurtalj Karle
    Radovanović Tris
    Coletti Brut nature
    Jagunić Nlanc de noirs

    Ružičasta vina:

    Ante Sladić Opol
    Black Island Winery Merga Victa Rosé
    Nerica Pošip crni

    Bijela vina:

    Coletti Francesco grande
    Radovanović Heritage
    Anđelini Magdalena
    Cmrecnjak Pušipel Mađerka
    Maruševec Sauvignon blanc
    Stručić Chardonnay
    Zoro Malvasija dubrovačka

    Jantarna vina:

    Crvik Blasius
    Križ Grk

    Crvena/crna vina:

    Cuj Boscolo
    Kozlović Santa Lucia
    Mare Postup
    Crvik Lorko
    Kurtalj Pinot crni
    Baraka Babić
    Testament Tribidrag

    Desertna vina:

    Benvenuti San Salvatore
    Kotolenko Muškat žuti

    Pravila ocjenjivanja 100 najboljih vina Hrvatske objavili smo 11. ožujka, a jučer i prijedlog vina sommeliera Kristijana Harjača.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

    Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

    U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

    Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

    Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

    U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

    Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

    Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

    Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

    Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

    Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

    Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...