Mirko Prijić završio je petu razinu školovanja za sommeliera i vinskog konzultanta na Cafa wine academy u Bordeauxu. Bio je glavni sommelier u restoranu Crna Svinja i Terra Negra country clubu, a sad je voditelj restorana u hotelu Osijek. Član je Hrvatskog sommelier kluba i vanjski suradnik Ugostiteljske škole u Osijeku. Za ocjenjivanje 100 najboljih vina Hrvatske predlaže ovih 25:
Pjenušci:
Coletti Grigio
Šember Pavel
Jagunić Blanc de Blancs
Tomac Amfora
Ružičasta vina:
Bastian rosé
St. Hills Saint Heels
Galić rosé
Bijela vina:
Antunović Premium Graševina
Antunović Chardonnay Sur Lie Grand Selection
Eninjgi Venje bijelo
Šain Marelić Sv. Ivan Pošip selekcija
Coletti Francesco Grande
Galić Sauvignon Blanc
Mihalj Graševina Mačovo Brdo
Jantarna vina:
Kutjevo Koria Graševina
Coletti Amfora Neuburger
Crvena/crna vina:
Degrassi Petit Verdot 2015
Jakob Cuvée
Volarević Plavac mali Syrtis Gold edition
Kutjevo Koria Cuvée
Eninjgi Venje crno
Tomaz Teran superior Barbarossa
Veralda Refošk Xtrian
Desertna vina:
Benvenuti San Salvatore Muškat
Iločki podrumi Traminac Izborna berba prosušenih bobica
Pravila ocjenjivanja 100 najboljih vina Hrvatske objavili smo 11. ožujka, a jučer i prijedlog vina za ocjenjivanje sommelierke Manuele Plohl.