Škrlet najčešće nalazimo u njegovoj klasičnoj stilskoj formi, mlad, svijež, intenzivnih, ali nježnih voćno – cvjetnih aroma, finog okusa, ugodnih, voćnih kiselina i vitkog tijela, sve češće se pojavljuje i u pjenušavom obliku, zatim u polusuhoj ili poluslatkoj varijanti, ali je doista rijetko viđen kao čvrsto, strukturirano vino namijenjeno za dugogodišnje odležavanje.

Upravo takav je škrlet odnjegovan u vinariji Trdenić. Osim sjajne ideje i vizije za kreiranje ovakvog vina Krešo Trdenić je pokazao zavidno enološko znanje primijenjeno u samoj izvedbi, osjećaj za finesu i što je najvažnije ukazao je na veliki domet sorte i razbio mantru da je škrlet limitiran u svom potencijalu.
Ovo vino je kreirano debelo u vinogradu, smanjen je prinos po trsu, a grožđe je ubrano i selekcionirano sa najboljih položaja u Moslavini. Punih 18 mjeseci vino je odležalo na finom talogu i dobilo ozbiljnu strukturu, a zadržalo sortne karakteristike.

Spušten je intenzitet mirisa, a dobivena je širina i slojevitost. Još su uvijek prisutne sortne arome poput bijelog voća, bijelog livadnog cvijeća, akacije, lipe, ali pojačane orašastim, začinskim i maslačnim notama. Okus slijedi arome, veliki ekstrakt lako se nosi sa ne malih 13.5% alkohola, a naglašena mineralna svježina daje mu ravnotežu i primjetnu čvrstoću. lako punog tijela vrlo se lako pije i priziva slijedeći gutljaj. U retro okusu se osjet tek malo gorčine koja samo pridonosi ukupnoj kompleksnosti. Poželjno za kolekcionare zbog mogućnosti dugogodišnjeg odležavanja.