More

    Ide li iločki “parfem” s tunom? Kušajte ovog vikenda na Festivalu traminca

    Kategorije:

    Kako se traminac sljubljuje s tunom, lignjama na žaru, jakobovim kapicama ili tartarom od kvarnerskog škampa moći će isprobati sudionici gala večere Mare nostrum Adriaticum u petak, u 19,30 u iločkom Hotelu Dunav. Splitski kuhar Marko Đurašević iločkim će tramincima pridružiti jela od jadranskih namirnica. Bit će to službeni početak 5. izdanja Festivala traminca u bajkovitom Iloku.

    Iločki podrumi ponudit će na kušanje Tramince Principovac iz berbi 2020., 2013., 2011. i 2008.

    Radionice na Festivalu traminca će se održati na tri lokacije, a sve goste radionica vozit će turistički vlakić od hotela Dunav do vinarije Kast te od vinarije Kast do Starog podruma Iločkih podruma i natrag.
    Na tim će se radionicama prvi put javnosti predstaviti iločka vinarija Kast te Knebu iz Tomislavgrada, čiji su vinogradi u selu Eminovo na gotovo tisuću metara nadmorske visine.

    Kutjevo je za iločki Festival traminca iz arhive izvuklo tri vina starija od 30 godina. Berbe su 1992., 1991. i 1990.

    Vinarija Kutjevo će se pohvaliti s arhivskim tramincima iz 1992., 1991. i 1990. godine.
    Bivši enolog i direktor Iločkih podruma Mladen Papak, bivši enolog Iločkih podruma, pokazat će koliko se traminci njegove obiteljske vinarije vole s kozjim sirevima Ivana Perkovića iz Retkovaca, a Hrvoje Markovinović iz iločke vinarije Vinar i Stiv Kahlina, vlasnik čokolaterije Taman iz Zagreba, demonstrirat će ljubav traminaca i čokolade.
    Cjelovit program ovogodišnjeg Festivala traminca je ovdje.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

    Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

    Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

    Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...

    Pelješki vinski podrumi čekaju goste do nedjelje

    Već danas, 1. prosinca, goste čekaju na vinskim feštama u PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u...

    Slano, slatko i slasno putovanje s graševinom i prijateljima

    Visi još desetak prosušenih grozdova ispred ulaza u vinariju obitelji Kolar u Suzi. Ne čuvaju ih za...

    Vinarija Antunović iz Dalja predstavila Rosé ‘J’ i Cab...

    J i B nadimci su novih vina Jasne i Branimira Antunovića iz Dalja u erdutskom vinogorju. "J"...