Fokus na izvorne sorte žilavku, blatinu i trnjak pravi je put koji je odabrala vinarija Domano iz Domanovića nedaleko od Čapljine. Imaju i stare nasade chardonnaya, cabernet sauvignona, a i s njima se vrlo lijepo snalaze u zanimljivim stilskim formama. Pod vodstvom sjajne enologinje Josipe Andrijanić sva vina, uključujući i stolna, njeguju ih u drvenim bačvama raznih volumena od najmanje 225 litara pa sve do najveće bačve u BiH od 16 230 litara. Vina stasaju u tišini s minimalno intervencija, a glavna ideja je dobiti što izvornije sortnije mirise i okuse. Vina su dugovječna i traže vrijeme da dođu u optimalnu formu. Nerijetko je i ne dočekaju zato što tržište traži njihova. U ovoj lijepoj vinskoj priči iz Domanovića to je veliki prostor za napredak.
Josipa Andrijanić iz vinarije Domano i stolna vina njeguje u drvenim bačvama
Kategorije:
Zanimljivosti