More

  Top 5 seksi vina

  Kategorije:

  Nekoliko čaša crnog vina muškarcima podiže libido, pokazali su rezultati istraživanja dugog tri desetljeća objavljeni u Journal of Clinical Medicine. Znanstvenici su pronašli dokaze i o tome kako crno vino može pomoći i ženama da uživaju u zdravom seksualnom životu.

  – Žene koje umjereno konzumiraju crno vino, čašu do dvije na dan, pokazale su više seksualne želje te da imaju bolji seksualni život nego one koje ne piju – napisali su autori.

  Istraživanje je pokazalo da antioksidansi iz crnog vina mogu poboljšati djelotvornost krvožilnog sustava i omogućiti bolji protok krvi što pomaže u održavanju erekcije.

  Crno vino može poboljšati i razinu testosterona, hormona odgovornog za seksualni nagon kod muškaraca i žena, piše New York Post. Želeći potaknuti seksualni život u Hrvata, predstavljamo hrvatskih Top pet seksi crnih vina. A uživat će u njima i oni koje seks baš ne zanima.

  Seksi vina: Degrassi Terre Bianche Cuvée Rouge Riserva 2013.

  Degrassi Terre Bianche Cuvée Rouge Riserva 2013. (22,50 €)

  Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, pinot noir, petit verdot i refošk sorte su od kojih je Moreno Degrassi napravio svoju legendarnu crvenu mješavinu 2013. godine koju bi se literarno moglo nazvati i “potragom za savršenim vinom”. Grožđe je s položaja Contarini-Brazzania, ponajboljeg u Bujštini, a kombinacija sorata svake je godine drukčija i ovisi prvenstveno o tome koliko je Moreno osjetio da vole jedna drugu. Sad je, u desetoj godini, zrelo kako treba i biti, a može se i sačuvati neko vrijeme, do prave ljubavne prilike.

  Seksi vina: Laguna festigia LV riserva 2015.

  Laguna Festigia LV Riserva 2015. (30,91 €)

  S crnkom koja ima plave oči, može se usporediti Lagunino vino Festigia LV Riserva. Mješavina je to crnih sorata cabernet sauvignona (81 posto) i terana (10 posto) začinjena s malo malvazije istarske bijele. Prekrasno miriše po kupini, tamnoj šljivi i borovnici s naznakama finih začina, vanilije, tamne čokolade, dima i duhana. Okus mu je pun, ponovno po tamnom sočnom voću i začinima sa zrelim slatkim taninima. Berba 2013. bila je izvanredna, a 2015. pozlatila se prije tri godine na ocjenjivanju Citadelles du Vin u mjestašcu Bourg nedaleko od Bordeauxa.

  Seksi vina: Josić Cabernet Franc 2017.

  Josić Cabernet Franc 2017.

  Veliko finale kušanja vina kod Damira Josića u baranjskom Zmajevcu u pravilu je Cabernet franc. Berba 2017. je doista veliko vino relativno male vinarije smještene u baranjskim gatorima, vodoravno ukopanima u zemlju pokraj odličnog restorana istog vlasnika. Cabernet franc prepun je aroma zrelog crnog voća i izrazito slasnog okusa pa svaki gutljaj zaziva smiješak poput poljupca. Berbe 2017. više nema u buteljama, ostale su samo magnum boce čija je zapremnina 1,5 litara, a kažu kako je to najbolja mjera za dvoje. No, i berba 2019. stiže…

  Seksi vina: Luka Krajančić plavac mali 2018. seksi vina

  Luka Krajančić Plavac mali 2018., Korčula (15,50 €)

  Solidnog trajanja i ugodnog završetka, opisao je netko Plavac mali 2018. Luke Krajačnića iz Čare na Korčuli i dao sasvim dobar razlog za uvrštavanje tog vina na listu onih koja su najviše seksi. Luka je kralj pošipa, korčulanske bijele sorte. Radi ih ili je radio u posljednjih nekoliko godina čak sedam, ali izvrstan mu je i Plavac mali prepoznatljiv po srdeli na etiketi. Miriše na trešnju, koja je jedno od najseksi voća, arome borovnice i mente također pogoduju lijepom raspoloženju, a i pogled s vinograda u Čari stvara ugodu…

  seksi vina:Ššember crni pinot 2021. seksi vina

  Šember Crni pinot Vučjak 2021.

  Ima vina koja su poput bure. Dotakne kad ne očekuješ. Ako i znaš da je tu, svaki put se prišulja s druge strane, zaobilazeći brežuljke na kopnu ili otoke na moru. Ponekad stisne jače, ponekad slabije, a svaki put ipak razveseli. Ima i uraganskih vina. Udaraju punom snagom, ruše sve pred sobom, ali ispunjavaju i srce i dušu. A ima i vina koja miluju poput lahora čiji dodiri izazivaju ovisnost. Traži se još. Takvo je Crni pinot Vučjak 2021. plešivičke vinarije Šember. Toliko uvuče pod kožu da nakon svakog gutljaja sanjaš sljedeći.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

  Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

  Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

  Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...

  Pelješki vinski podrumi čekaju goste do nedjelje

  Već danas, 1. prosinca, goste čekaju na vinskim feštama u PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u...

  Slano, slatko i slasno putovanje s graševinom i prijateljima

  Visi još desetak prosušenih grozdova ispred ulaza u vinariju obitelji Kolar u Suzi. Ne čuvaju ih za...

  Vinarija Antunović iz Dalja predstavila Rosé ‘J’ i Cab...

  J i B nadimci su novih vina Jasne i Branimira Antunovića iz Dalja u erdutskom vinogorju. "J"...