More

    Svinjetina s roštilja voli rizling, pušipel i teran

    Kategorije:

    Ne zovu svinjsku potrbušinu uzalud carskim mesom. Caruje taj kajzerflajš i roštiljem. Kao drugo najbolje meso sa žara mnogi će odabrati svinjsku vratinu. Oba su mesa masna, a takva vole vina s više kiselina. Među takvima u hrvatskoj se možemo s pravom ponositi rajnskim rizlinzima i pušipelima (moslavcima, šiponima, furmintima…) od bijelih i crnim istarskim teranom.

    Ovom prilikom preporučujemo Rizling Kopjar 2021., Cmrečnjak Pušipel Masđerka Sur lie 2021. i Benvenuti Teran Livio 2019.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

    Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

    Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

    Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...

    Pelješki vinski podrumi čekaju goste do nedjelje

    Već danas, 1. prosinca, goste čekaju na vinskim feštama u PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u...

    Slano, slatko i slasno putovanje s graševinom i prijateljima

    Visi još desetak prosušenih grozdova ispred ulaza u vinariju obitelji Kolar u Suzi. Ne čuvaju ih za...

    Vinarija Antunović iz Dalja predstavila Rosé ‘J’ i Cab...

    J i B nadimci su novih vina Jasne i Branimira Antunovića iz Dalja u erdutskom vinogorju. "J"...