More

  Lovom na tartufe u Turopoljskom lugu počinje Via Vino festival

  Kategorije:

  Turopoljski lug, Velika Gorica, Sveti Ivan Zelina i Plešivica domaćini su ovogodišnjeg Via Vino festivala koji započinje sutra, 22. rujna, u 18 sati, u Lugarnici Čardak. Gosti će upoznati tartufarske pse pasmine lagotto romagnolo i s njima krenuti u lov na tartufe.

  Via Vino

  U 19 sati bit će koncert pod krošnjama Damira Kedže, a služit će se pjenušava i jantarna vina Zagrebačke županije te kokteli, među kojima će biti i onaj s crnim tartufima. U gastronomskoj ponudi su japanska tjestenina gyoza punjena mesom turopoljske svinje, a naša tradicionalna kotlovina bit će poslužena s kineskim “pecivima” bao bun.

  U subotu, 30. rujna, u velikogoričkoj Kuriji Modić-Bedeković ružičasta mirna i pjenušava vina pratit će modnu reviju Zorana Mrvoša, a svirat će Ansambl Jane, poznat po osebujnim kostimima inspiriranim tradicionalnom narodnom nošnjom Turopolja, te Anita i Meri iz dua Meritas.


  .
  Vikend poslije, 6. listopada i ponovno u petak, u Svetom Ivanu Zelini bit će kraljevska noć posveće vinima od tamošnje kraljice vinograda kraljevine. U zelinskoj vinariji Puhelek Purek, iz koje su i dvije vinske kraljice Zagrebačke županije Ivana Puhelek i Nataša Puhelek Puština, u ponudi će biti i kreativni zalogaji, tradicionalna jela zagrebačke županije pripremljena na malo drukčiji način, a o glazbenoj kulisi brinut će DJ Turki.

  Via Vino festival završit će u subotu, 14. listopada, na netom predstavljenoj plešivičkoj pjenušavoj vinskoj cesti. U vinariji Dobra berba ponovno će se posluživati u jela inspirirana tradicijom i autohtonim namirnicama, a pit će se, ponajviše, pjenušci. Svirat će uživo dobitnik Porina Filip Rudan.

  Ulaz je besplatan. Naplaćivat će se povratna kaucija za čaše, a jela i pića bit će, najavljuju organizatori, po prigodnim “festivalskim” cijenama

  Fotografije: viavino.hr 

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Provjerite znanje o crnim vinima: 7. krug Vinskoga kviza...

  Jesu li crna i crvena dvije vinske boje, zna li se tko su roditelji plavca malog i...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zlatno...

  Unikatno vino, posebne kompozicije, bez zadrške se nudi u čaši. Četiri velike sorte izraženog karaktera spojene su...

  Haiku s Hvara: Hvala

  Bože, fola ti! Bačve su pune vina.  Čekomo. Buru. Hvala Marinku Juriću s Hvara. Lijepo nam je zagrijao dušu, a...

  Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

  Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

  Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

  Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...