More

    Vrijeme je za mladi špinat!

    Kategorije:

    Odlična su salata listići svježeg mladog špinata. Lijep su i ukras na rižotu ili tjestenini. Pofureni su ukusan dodatak pitama ili brusketama, a malo tko ne voli pasirani špinat prokuhan s vrhnjem i/li maslacem te poslužen s jajima na oko te kuhanim ili pire krumpirom.

    Nije lako pronaći vino koje mu pristaje. Lovac na vina, naš Tomo Jakopović, preporučuje Debit Ante Sladića iz Plastova pokraj Skradina. Lagano je slastan, nije “nabildan” pa i strukturom nalikuje jelu i nema izražene kiseline koje bi se sudarale s gorčinom špinata. Alternativa je mlada žlahtina sličnih osobina kakvu ima Kuća vina Ivan Katunar iz Vrbnika na krku.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

    Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

    Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

    Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...

    Pelješki vinski podrumi čekaju goste do nedjelje

    Već danas, 1. prosinca, goste čekaju na vinskim feštama u PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u...

    Slano, slatko i slasno putovanje s graševinom i prijateljima

    Visi još desetak prosušenih grozdova ispred ulaza u vinariju obitelji Kolar u Suzi. Ne čuvaju ih za...

    Vinarija Antunović iz Dalja predstavila Rosé ‘J’ i Cab...

    J i B nadimci su novih vina Jasne i Branimira Antunovića iz Dalja u erdutskom vinogorju. "J"...