More

    Zagreb Vinocom: Bodren je bio na svih 15 festivala, a na 16. donosi pjenušac

    Kategorije:

    Nemam puno vinograda, samo dva hektara, pa sam odlučio proizvoditi samo najbolje. Možda se ne mogu natjecati s drugim vinarimjama s količinama, ali s kvalitetom sigurno mogu. Tako je prije poprilično godina pričao najveći “mali” hrvatski vinar Boris Drenški iz Huma na Sutli.

    Boris Drenški u Londonu 2011. s pokojnim Decanterovim urednikom Steven Spurrierom

    Njegova vinarija Bodren proslavila se predikatnim vinima, “slatkišima” koji se pune u malene bočice. Često smo se šalili kako ni sam ne može izbrojati priznanja koja je osvojio na Decanterovu ocjenjivanju.

    Pjenušac Bodren zove se By The Way – ‘Usput’

    Hrvatski su ih vinoljupci mogli upoznati još 2006. na Vinskoj rapsodiji u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Bio je to vinski događaj godine koji je već 2007. promijenio naziv u Festival vina i kulinarstva Zagreb Vinocom.

    Kralj slatkih vina na Vinocom donosi pjenušac od rizlinga, chardonnaya i bijelog pinota

    Pod tim će nazivom i ove godine, 16. puta, biti u Esplanade Zagreb Hotelu od 30. studenog do 3. prosinca. A Boris Drenški iznenadit će nas prvim svojim pjenušcem koji je nazvao BTW, odnosno “By The Way”.

    Tajnoviti liker u Bodrenovu slatkom pjenušcu

    Postoje oni koji vole slatka pjenušava vina i oni koji će ih zavoljeti nakon što kušaju BTW. Misteriozno vino traži odgovor na pitanje kakvim je likerom zaokruženo, kaže Boris i dodaje da ćemo to odgonetnuti na Vinocomu.

    Pune se polako dvorane Esplanade za 16. Zagreb Vinocom od 30. studenog do 3. prosinca

    Vinarija Bodren jedna je od 12 koje su bile na svim dosadašnjim Festivalima Zagreb Vinocom, a dolaze i ove godine u Esplanadu. Predstavljat ćemo ih sljedećih tjedana te najavljivati kakve nam nove vinske čarolije donose.

     

     

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Haiku s Hvara: Hvala

    Bože, fola ti! Bačve su pune vina.  Čekomo. Buru. Hvala Marinku Juriću s Hvara. Lijepo nam je zagrijao dušu, a...

    Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

    Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

    Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

    Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...

    Pelješki vinski podrumi čekaju goste do nedjelje

    Već danas, 1. prosinca, goste čekaju na vinskim feštama u PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u...

    Slano, slatko i slasno putovanje s graševinom i prijateljima

    Visi još desetak prosušenih grozdova ispred ulaza u vinariju obitelji Kolar u Suzi. Ne čuvaju ih za...