Nemam puno vinograda, samo dva hektara, pa sam odlučio proizvoditi samo najbolje. Možda se ne mogu natjecati s drugim vinarimjama s količinama, ali s kvalitetom sigurno mogu. Tako je prije poprilično godina pričao najveći “mali” hrvatski vinar Boris Drenški iz Huma na Sutli.

Njegova vinarija Bodren proslavila se predikatnim vinima, “slatkišima” koji se pune u malene bočice. Često smo se šalili kako ni sam ne može izbrojati priznanja koja je osvojio na Decanterovu ocjenjivanju.
Pjenušac Bodren zove se By The Way – ‘Usput’
Hrvatski su ih vinoljupci mogli upoznati još 2006. na Vinskoj rapsodiji u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Bio je to vinski događaj godine koji je već 2007. promijenio naziv u Festival vina i kulinarstva Zagreb Vinocom.

Pod tim će nazivom i ove godine, 16. puta, biti u Esplanade Zagreb Hotelu od 30. studenog do 3. prosinca. A Boris Drenški iznenadit će nas prvim svojim pjenušcem koji je nazvao BTW, odnosno “By The Way”.
Tajnoviti liker u Bodrenovu slatkom pjenušcu
Postoje oni koji vole slatka pjenušava vina i oni koji će ih zavoljeti nakon što kušaju BTW. Misteriozno vino traži odgovor na pitanje kakvim je likerom zaokruženo, kaže Boris i dodaje da ćemo to odgonetnuti na Vinocomu.

Vinarija Bodren jedna je od 12 koje su bile na svim dosadašnjim Festivalima Zagreb Vinocom, a dolaze i ove godine u Esplanadu. Predstavljat ćemo ih sljedećih tjedana te najavljivati kakve nam nove vinske čarolije donose.