More

  Festival Zgrappa ponudio je i večeru s rakijama te priču o seksu

  Kategorije:

  Hrskavi krumpir, krema od Kumparička sira i dehidrirana slanina s Biskom destilerije Aura otvorili su u jedinstvenu večeru na zagrebačkom Prvom međunarodnom festivalu rakije ZGrappa. Slijedile su ribe, hrskavi file inćuna, ječam sa špinatom i brusnicama te marakujom uz Viljamovku Perković pa file divljeg brancina u krusti od orašastih plodova, krema od tikvice, fermentirani češnjak i hollandaise umak s Lozom Barrique Korlat.

  U dvorani je bila i ‘pop up’ prodavaonica pa su posjetitelji mogli i kupiti destilate i likere koji su im se najviše svidjeli

  Mesni dio bili su teleći obrazi sous vide, celer i parmezan, espuma od bijelog graha i kelj pupčar s Višnjom Narrique Pruna, a slatko za kraj lješnjak kugla, krema od badema i mandarine te Viljamovka Golfer Kelnarić.

  Suhe su šljive macerirali u šljivovici

  Na samom festivalu kod rakija su, uz neke doista dobre domaće uratke, najviše pokazali gosti iz Srbije. Među proizvodima briljantne destilerije Pruna iz istočne Srbije posebno se izdvojila šljivovica u kojoj su macerirali suhe šljive. To je tehnologija poput one koju koriste u Mađarskoj za proizvodnju čuvenih tokajskih vina u kojima se namaču bobice.

  Seksualna terapeutkinja Tanja Jurin predavala je o tome koliko je premalo, a koliko previše. I seksa i alkohola…

  Šljivovica Pruna je finih, slojevitih aroma, puna slasti, meka i podatna uz dugačak i pamtljiv završetak. Od doista puno dobrih Izlagača teško je nekog izdvojiti, ali Aura je ponudila sjajne likere i koktele na bazi teranina. Primores je likerom od lješnjaka pokazao kako i jednostavne stvari mogu biti zanimljive, dok je Brza distribucija predstavila Sir Edmond Gin koji osvaja čistim i bogatim mirisom.

  Dobra škola za ugostitelje

  Marin Levaj pokrenuo je lijepu priču koja će sigurno utjecati na ponudu hrvatskih restorana i kafića. Bila je Zgrappa važna i proizvođačima koji su na licu mjesta mogli čuti reakciju publike.

  Posjetitelji su izabrali: među rakijama je najbolja bila R2 srbijanske destilerije ‘Rakija iz Rakije’ Dejana Veljovića

  Posjetitelji su i birali najbolje u više kategorija, pa je za najbolju rakiju izabrana „Rakija iz Rakije” srpskog proizvođača Dejana Veljovića. Nagradu za najbolji dizajn dobila je destilerija Abelo, najbolji gin je Sir Edmond Gin Brze Distribucije, a najbolji liker je od višnje destilerije Incanto.

   

   

   

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Studenti uz bok majstorima na ‘vatrometu’ crnih pinota

  Pamtit će Crni pinot 2011. požeškog Veleučilišta tridesetak ljubitelja ove sorte koji su se "namjerili" na dvadesetak...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Zero...

  Manzoni je dominantna sorta u prekrasnom jantarnom vinu Dražena Bedekovića iz Bedenice pokraj Svetog Ivana Zeline, a...

  23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Beg...

  Ima 16 posto alkohola koji nimalo ne peče. Samo fino grije što je ugodno tijekom svježih jesenskih...

  Pelješki vinski podrumi čekaju goste do nedjelje

  Već danas, 1. prosinca, goste čekaju na vinskim feštama u PZ Putniković u Putnikoviću, vinariji Bezek u...

  Slano, slatko i slasno putovanje s graševinom i prijateljima

  Visi još desetak prosušenih grozdova ispred ulaza u vinariju obitelji Kolar u Suzi. Ne čuvaju ih za...

  Vinarija Antunović iz Dalja predstavila Rosé ‘J’ i Cab...

  J i B nadimci su novih vina Jasne i Branimira Antunovića iz Dalja u erdutskom vinogorju. "J"...