More

    23 vina koja su nas u 2023. oduševila: Bolfan Rizling Primus 2015. (16)

    Kategorije:

    Lijepo je pratiti kako se vino razvija iz godine u godinu. Krasno je osjećati kako postaje sve bolje, a cijela priča postaje i prekrasna u trenutku u kojem se prihvati činjenica da je izvanredno vino još daleko od vrhunca.

    Među prvim susretima s Primus Rizlingom 2015. bila je ‘tko se sjeća kad’ posjeta zagorskoj vinariji Bofan Vinski Vrh

    Lijepo je imati i najdraži stil vina. Krasno je kad je riječ o suhim vinima: iskrena su zato što nemaju ostatka šećera koji će sakriti nedostatke. A priča postaje prekrasna kad povjeruje i da je poluslatko vino izvanredno.

    Slatkoća mu ne smeta

    Off dry je genijalan britanski izraz za vino koje nije suho, a onaj tko u njemu uživa ne želi spominjanjem slatkoće podsjetiti na banalnost. Off dry je Primus Rizling 2015. vinarije Bolfan Vinski Vrh iz Gornjaka pokraj Hrašćine.

    Tomislav Bolfan prvi se kakvoćom rizlinga približio ponajboljim plešivičkim vinarijama. A možda i ne samo približio

    Rizling Primus 2015. je off dry vino čiste zlatne boje. Miriše na marelicu, breskvu, nektarinu, med, đumbir, sijeno, suhu travu i cimet. S “dodirom” petroleja. Okus je raskošan i fino opleten oko izražene mineralne svježine.

    Hrana? Ovo je vino za čisti užitak

    Gastronomska preporuka je uživati u trenutku. Sasvim je jasno zašto je bilo najbolje ocijenjeno na ovogodišnjem ocjenjivanju Muvina koje Međunarodna organizacija za lozu i vino OIV iz Pariza organizira u Prešovu u Slovačkoj.

    Snježni pogled na vinariju Bolfan Vinski Vrh u kojoj ‘nema zime’: Primus Rizling fino će zagrijati i ako grijanje ne radi

    Lijepo je imati priliku kušati ovakva vina. Krasno je osjećati kako će biti i ljepše tijekom sljedećeg kušanja. A prekrasno je kad se taj osjećaj i ostvari. Jedva čekamo da i sljedeće kušanje ostvari očekivanje.

    Vino broj 15

     

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    I priče o siru dio su 29. izdanja knjige...

    Kako čuvati sireve i s čime ih sljubiti, te koji su karakteristični francuski, talijanski, engleski, švicarski, grčki...

    Nedjeljni vinski haiku: San o vinu

    Hladne su kiše. Mačak spava. Vinska ga Kutija grije. Nedjeljni (vin)haiku 63

    Portugalci piju najviše: 61,7 litara po glavi (starijoj od...

    Znamo svi da je SAD najveći konzument vina. Prošle su godine Ameri popili 33,3 milijuna hektolitara vina,...

    Došao u berbu uzalud! Lopovi su brali noću i...

    Mislio sam da su ptice pojele grožđe. Kad sam na tlu vidio nekoliko grozdova uredno odrezanih škarama,...

    Ocijenili 68 džinova uoči treće GinIstre! 25. listopada će...

    Iz Italije, Slovenije, Srbije, Slovačke i, naravno, Hrvatske stiglo je 69 džinova na senzorno ocjenjivanje u Strukovnoj...

    Kastav, 5. – 7. listopada: Bela Nedeja slavi vino...

    Oko 60.000 posjetitelja posljednjih godina dolazi na najveći kastavski blagdan, kastavsku užancu za koju Kastafci i pravi...