Lijepo je pratiti kako se vino razvija iz godine u godinu. Krasno je osjećati kako postaje sve bolje, a cijela priča postaje i prekrasna u trenutku u kojem se prihvati činjenica da je izvanredno vino još daleko od vrhunca.
Lijepo je imati i najdraži stil vina. Krasno je kad je riječ o suhim vinima: iskrena su zato što nemaju ostatka šećera koji će sakriti nedostatke. A priča postaje prekrasna kad povjeruje i da je poluslatko vino izvanredno.
Slatkoća mu ne smeta
Off dry je genijalan britanski izraz za vino koje nije suho, a onaj tko u njemu uživa ne želi spominjanjem slatkoće podsjetiti na banalnost. Off dry je Primus Rizling 2015. vinarije Bolfan Vinski Vrh iz Gornjaka pokraj Hrašćine.
Rizling Primus 2015. je off dry vino čiste zlatne boje. Miriše na marelicu, breskvu, nektarinu, med, đumbir, sijeno, suhu travu i cimet. S “dodirom” petroleja. Okus je raskošan i fino opleten oko izražene mineralne svježine.
Hrana? Ovo je vino za čisti užitak
Gastronomska preporuka je uživati u trenutku. Sasvim je jasno zašto je bilo najbolje ocijenjeno na ovogodišnjem ocjenjivanju Muvina koje Međunarodna organizacija za lozu i vino OIV iz Pariza organizira u Prešovu u Slovačkoj.
Lijepo je imati priliku kušati ovakva vina. Krasno je osjećati kako će biti i ljepše tijekom sljedećeg kušanja. A prekrasno je kad se taj osjećaj i ostvari. Jedva čekamo da i sljedeće kušanje ostvari očekivanje.