Pola je plavac mali s glasovitog hvarskog položaja Medvid boda. Druga polovina su vrgorački trnjak i imotski vranac. Tri dalmatinska asa tako su u vinu koje su i napravila tri dalmatinska asa. Sommelier Danijel Čečavac zna što, a vinari, braća Dario i Boris Gašpar iz Vrgorca, znaju i kako!
Jeka 2019. puna je južnjačke strasti! Uživali smo u tristotridesetitrećoj od tisuću boca napunjenih vinom koje je senzacionalno povezalo dalmatinske otoke i zaleđe. Plavac mali dao je snagu i tijelo, vrgorački trnjak energiju i šarm, a imotski vranac taničnu strukturu, širinu i dubinu.
Naglašena gustoća i duboka rubinska boja, s jasno naznačenim crvenim rubovima, sugeriraju ozbiljnost te energetski naboj kojim vino obiluje. Prva aromatska asocijacija je šljiva. Potom se javljaju zrela trešnja i višnja pa borovina, a u završnici diskretno dolaze mirisi smilja, vriska i mravinca.
Okus je raskošan, topao i mek. Slast je ogrnuta mineralnom svježinom, a ekstrakt i moćna tanična struktura uvelike definiraju ovo vino. Vino za posebne trenutke. Treba ga otvoriti u biranom društvu, poslužiti u čaši velikog volumena pa uživati prateći kako se otvara i razvija.