More

  Biramo 100 najboljih vina Hrvatske!

  Vinski klub pokreće izbor najboljih vina Hrvatske: 100 najboljih! Zamolili smo 24 odlična poznavatelja hrvatske vinske scene, sommelierke i sommeliere iz svih hrvatskih regija, da budu selektori i predlože nam svoje favorite po kategorijama: pjenušava, ružičasta, bijela, jantarna, crvena/crna i desertna, odnosno slatka. Lovac na vina Tomo Jakopović i Bakhov sin Ivo Kozarčanin još su dva izbornika u ime Vinskoga kluba.

  Na selektorskim listama ukupno je nekoliko stotina etiketa. Sljedećih 26 dana, od 12. ožujka, objavljivat ćemo prijedloge dama i gospode koji žive od vina i za vino abecednim redom prema njihovim prezimenima. Brojne su etikete, naravno, na listama više njih. Zato smo brojali glasove kako bismo došli do željene okrugle brojke od 100. Ta će vina odabrane komisije ocjenjivati sustavom do 100 bodova Međunarodne organizacije za lozu i vino OIV.

  Imat će ocjenjivačice i ocjenjivači tako užitak kušati i donijeti sud o 16 pjenušavih vina, 12 ružičastih, 28 bijelih, osam jantarnih, 28 crvenih ili crnih, kako ih tko naziva, te osam desertnih. Po završetku ocjenjivanja objavit ćemo listu svih 100 najboljih. Tad ćemo istaknuti i po tri vina iz svake kategorije koja su na ocjenjivanju osvojila najviše bodova.

  Čeka nas, dakle, naporno, ali nadasve zanimljivo razdoblje, a sigurni smo da će svi sudionici ovog izbora uživati u ponajboljim vinima Hrvatske.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

  Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

  U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

  Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

  Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

  U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

  Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

  Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

  Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

  Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

  Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

  Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...