More

  Boce po 1,5 eura za pucanje su. U dobrim pjenušcima uživa se u miru

  Kategorije:

  Samo danas, 27. prosinca, u Kauflandu je navodno 15 posto jeftinije više od 250 vina, više od 200 “žestica”, više od 100 piva i više od 400 bezalkoholnih pića. Piše to u katalogu koji vrijedi od sutra pa valjda nije riječ o pogrešci.

  Na naslovnici tog kataloga piše i kako se od sutra za 1,49 eura mogu kupiti pića u bocama kakve se koriste za pjenušava vina i sa sličnom opremom. Prema nazivu brenda i oznaci “spumante” podrijetlo bi moglo biti talijansko.

  U podrumu vinarije Moët & Chandon u Epernayu čuvaju bačvu koju im je 1810. darovao car Napoleon I. Bonaparte

  Što je u tim bocama, teško je i zamisliti. Preporuka je “puknuti” s njima u ponoć pa ih tako proliti. Popust od 25 posto od sutra nude i na pjenušce Freixenet, a 16 posto na šampanjac Moët & Chandon: butelja je 49,99 eura.

  Šampanjci su od 50 eura

  Ima i Konzum pjenušac za “pucanje”: Festino Gold stoji 1,69 eura. Nudi i slovenska, talijanska, njemačka i španjolska pjenušava vina do 10 eura te nekoliko šampanjaca čije su butelje skuplje od 50 eura. Akcijske cijene koje nisu vezane uz njihovu karticu vrijede do 3. siječnja.

  Dobre pjenušce šteta je poslužiti u uskoj čaši koju zovu i flute (flauta). U široj će se ljepše otvoriti i pružiti veći užitak

  U Plodinama je dobra prilika Lagunino crno vino Terra Rossa. S popustom od 20 posto ova fina istarska mješavina crnih sorata od 27. do 31. prosinca stoji 5,49 eura. U kunama je to 41,36 i isplati se kupiti “da se ima doma”.

  Pitki mjehurići za 3,99

  Interspar od danas do 2. siječnja za pucanje nudi Kadarita dry po 1,99, a za čašu erdutske pjenušce Royal Hill po 6,99 eura. Ružičasti je brut od crnog pinota, a bijeli extra brut od crnog pinota, chardonnaya i graševine.

  Lidl ima pitak brut pjenušac Bianco pod robnom markom Winemakers of Croatia. Butelja će u petak i subotu, 29. i 30. prosinca, stajati 3,99 eura.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Badelov pjenušac Epoha osvojio zlato na Concoursu Mondialu na...

  Više od 900 pjenušavih vina iz cijeloga svijeta stiglo je na ocjenjivanje Concours Mondial de Bruxelles u...

  ‘I’ kao Italija i izborna berba

  Italija je 2023. bila drugi najveći proizvođač vina na svijetu s 38,3 milijuna hektolitara iza Francuske (48...

  Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

  Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

  Nedjeljni vinski haiku! Vino

  Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

  Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

  Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

  Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

  Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...