Vina Bregovite Hrvatske predstavili su sommelieri Josip Orišković i Tomo Jakopović 21. studenoga srpskim ugostiteljima, predstavnicima medija i vinskim stručnjacima u uglednom beogradskom restoranu Madera. Uz večeru u pet sljedova točila su se pjenušava i mirna bijela vina te predikati.
Aperitiv je bio pjenušac Jana zagrebačke vinarije Polovanec. Uz šunku od mangulice, kozji sir, hladnu prasetinu i gusju jetru posluženi su pjenušci Urban White Štampar, Centurion Silver vinarije Bolfan Vinski Vrh, Terra Falconis plešivičke Mladine i Borealis Brut međimurske vinarije St. Jerome. Svi su bili visoke kvalitete, a različitih stilova, tako da su prisutni kroz pjenušava vina dobili zanimljiv presjek ove naše regije.
Uz rižoto s bundevom posluženi su nježan, ali karakteran Škrlet 2022. Kleti Romić i majstorski Riesling Brisk 2020. Bedekovich. Oba su pokazala visoku aromatiku i svježinu, a to su i glavni aduti Bregovite Hrvatske. Smuđa na bijelom maslacu s povrćem odlično su pratili hrskavi sauvignoni Bedekovich i St. Jerome. Ugodno su iznenadili beogradsku publiku koja nije naviknuta na ovakav tip vina kod svojih vinara.
Juneći odrezak na žaru sa hrskavim krumpirom pratili su plešivički Coletti Francesco Grande, sivi pinot iz tri godišta koja je Franjo Kolarić znalački pomirio, te Pušipel Mađerka 2022. Cmrečnjak. Potonje je vino oduševilo goste koji dobro poznaju sortu, ali nisu kušali vina od moslavca ili furminta u stilu kakav preferiraju Međimurci.
Desert je bio kolač od čokolade uz koji su posluženi biseri velemajstora predikatnih vina Borisa Drenškog i Stjepana Đurinskog. Paralelno su posluženi Bodrenov Rajnski rizling ledene berbe iz 2015. i Traminac izborne berbe prosušenih bobica 2015. Stjepana Đurinskog i fascinirali su srpsku publiku.