More

    Burgeri i šampanjci u Esplanadi

    Kategorije:

    Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar nudi tri burgera koje je osmislila chefica Ana Grgić. Classic Esplanade 1925 burger je od sočne junetine s hrskavim brioš pecivom i cheddar sirom te domaćim aioli umakom od začinskog bilja i čili krumpirićima. Stoji 17,8 eura. Beef × Foie Gras juneći je burger s pečenom gusjom jetrom i domaćim umakom, hrskavom salatom, mliječnim pecivom i te domaćim pomfritom. Cijena mu je 28,5 eura.

    Shrimps burger okusima i sastojcima podsjeća na Mediteran. Tu su crvene kozice, hrskava salata, aioli od curryja u kukuruznom muffinu i čips od batata, a košta 26,5 eura. Sva tri burgera mogu biti posluženia i u bezglutenskom pecivu. Pratnja im je nezaobilazna „žuta“ etiketa Veuve Clicquot Brut i Veuve Clicquot Rosé šampanjac koje Esplanade toči i na čaše. Kušati se mogu i La Grande Dame 2008. te limitirano izdanje Veuve Clicquot Vintage 2002. u magnum boci, napravljeno u povodu obilježavanja 250. obljetnice postojanja ove šampanjske kuće.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Dunav Wine Fest: 11. listopada vinski biseri Slavonije, Podunavlja...

    Uživanje u ponajboljim vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja i gostujućih vinara s vojvođanskog dijela Fruške Gore očekuje...

    I priče o siru dio su 29. izdanja knjige...

    Kako čuvati sireve i s čime ih sljubiti, te koji su karakteristični francuski, talijanski, engleski, švicarski, grčki...

    Nedjeljni vinski haiku: San o vinu

    Hladne su kiše. Mačak spava. Vinska ga Kutija grije. Nedjeljni (vin)haiku 63

    Portugalci piju najviše: 61,7 litara po glavi (starijoj od...

    Znamo svi da je SAD najveći konzument vina. Prošle su godine Ameri popili 33,3 milijuna hektolitara vina,...

    Došao u berbu uzalud! Lopovi su brali noću i...

    Mislio sam da su ptice pojele grožđe. Kad sam na tlu vidio nekoliko grozdova uredno odrezanih škarama,...

    Ocijenili 68 džinova uoči treće GinIstre! 25. listopada će...

    Iz Italije, Slovenije, Srbije, Slovačke i, naravno, Hrvatske stiglo je 69 džinova na senzorno ocjenjivanje u Strukovnoj...