Strastveni smo, iskusni i uvijek u potrazi za inovacijama koje će transformirati iskustvo naših klijenata. Catering više nije samo jelo na tanjuru. On je doživljaj, emocija i iskustvo i mora osvojiti na prvu. Upravo zato smo imali potrebu predstaviti svijetu našu viziju
globalnih trendova kulinarske umjetnosti i gastronomskih doživljaja. Vjerujem da će ovi trendovi zavladati event industrijom, poručuje Tena Majetić Škugor, vlasnica Cateringa Majetić.
Prema stručnom timu, viziji glavnog chefa i kreativnom vodstvu cateringa Majetić, ovo je 10 ključnih trendova koji će obilježiti 2025. godinu:
1.
Ekskluzivne pop-up lokacije
Catering izlazi iz klasičnih okvira i dolazi na jedinstvene lokacije – od rooftop terasa do skrivenih vrtova i industrijskih hala
2.
Show cooking
Interaktivno iskustvo pripreme hrane pred gostima, čime se naglašava svježina sastojaka i kulinarska vještina. Gosti sudjeluju u pripremi hrane kroz live cooking stanice, DIY koktel barove i iskustvene degustacije
3.
Wave table set
Dugački stolovi u obliku valova, zajedničke trpeze s cvjetnim aranžmanima, svijećama i ručno rađenim posuđem
4.
Drapery uređenje stolova
Nabrana tkanina koja pada preko stolova dodaje sofisticiranost i vizualni dojam luksuza
5.
Old money stil
Povratak klasičnoj eleganciji s naglaskom na suptilni luksuz i bezvremensku estetiku
6.
Topla jela iz ‘bakinog’ posuđa
Serviranje toplih jela u tradicionalnom kuhinjskom posuđu na stolu pred gostima
7.
Mini porcije & degustacijski meniji
Fokus na manja, ali sofisticirana jela koja omogućuju gostima kušanje više različitih okusa
8.
Sommelier i pairing opcije
Gosti biraju kombinaciju hrane s vinima, koktelima ili bezalkoholnim napitcima prema svojim preferencijama
9.
Artizanski deserti
Ručno rađeni kolači, gourmet praline i personalizirani slatki zalogaji postaju nezaobilazan dio ponude
10.
Lokalno i sezonsko
Fokus na povrću i zdravim namirnicama iz lokalnog uzgoja, s naglaskom na održivost i podršku malim proizvođačima