Crikvenica zove! Mjesec plave ribe je od 20. rujna do 20. listopada

Lokarda na focacci i Inćun u plavom jela su koja će pripremati chef Hrvoje Zirojević na otvaranju Mjeseca plave ribe u centru Crikvenice 20. rujna od 18 sati. Priredbu priprema Turistička zajednica Grada Crikvenice inspirirana bogatom ribarskom prošlošću ovoga kraja. Plava riba bila je među najvažnijim namirnicama u tradicionalnoj prehrani, a crikvenički su ribari već u 18. stoljeću bili poznati majstori u lovu na plavu, ali i ostalu ribu. Mnogi su od njih svoja znanja i vještine prenosili na generacije ribara diljem svijeta.

Istoga dana posjetitelje očekuju „More na pijatu“, posebna ponuda jela od plave ribe by „Jarun ideja“, „Blue – Fish & Cocktails“, kokteli i jela od plave ribe te Vinski kantuni Udruge „Kvarner Wines“, vinarije „Grand Village Estate“ i Udruge vinara vinogradara i maslinara „Sv. Lucija“. Bogat program nastavlja se u subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna te sve ostale vikende do 20. listopada.

Crikvenica Food & Wine Walk od Jadranova do Selca, šetnja uz more s osam postaja za okrijepu ribljim specijalitetima i vinom 28. rujna bit će 28. rujna, a 4. listopada u restoranu Hotela „Esplanade“ od 19 sati „ljubavna priča“ ribe i vina. Pate od dimljenog lososa na kruhu od cjelovitog zrna, cezar salata s mariniranim i slanim inćunima i sabljarka u konfiju neka su od jela uz koja će vina birati somelijerka Lucija Matijević. Podrobnije informacije i cijeli program su na internetskoj stranici Crikvenica riviera.