More

    Decanter ocjenjuje od 6. svibnja: 250 ‘sudaca’ i više od 18.300 vina

    Kategorije:

    Hrvatska su vina osvojila 25 zlata, 129 srebra te 204 bronce na lanjskom ocjenjivanju britanskog časopisa Decanter. Čak je 12 zlatnih vina bilo od hrvatskih autohtonih sorata graševine, malvazije, plavca malog, pošipa, tribidraga, škrleta, malvasije dubrovačke, terana, debita i muškata momjanskog. Naslovna fotografija snimljena je na ekskluzivnoj prezentacije koju je Vinski klub organizirao nekoliko dana nakon objave rezultata. Nadamo se da će hrvatska vinska blaga barem podjednako zasjati i ove godine.

    Ocjenjivanje počinje u ponedjeljak 6. lipnja, a do subote, 11 lipnja, 250 sudaca iz 33 države kušat će više od 18.300 vina i dodijeljivati brončane, srebrne i zlatne medalje. U utorak 14. svibnja počinje drugi krug, svojevrsno pripetavanje u kojem se donose odluke koja će vina osvojiti platinaste medalje te titule “Best in Show”. Ocjenjivačima želimo odmorne noseve, nepca i jezike, a našim vinarima koji su poslali uzorke da ih ponovno opčine svojim vinima.

    Fotografije: Marko Čolić

     

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

    Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

    Nedjeljni vinski haiku! Vino

    Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

    Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

    Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

    Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

    Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...

    Festival istarskog pršuta 12. i 13. srpnja u Tinjanu!...

    Nagrađivane istarske pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso te OPG Franjul predstavit će se na Festivalu...

    Njemački kuhar lovi tartufe i tune za film koji...

    Jan Hartwig je u listopadu 2022. otvorio restoran "Jan" u Münchenu i nakon šest mjeseci osvojio tri...