Ponajbolji hrvatski pjenušci proizvedeni klasičnom šampanjskom metodom, izvanredna mirna vina od najvećih svjetskih sorata poput rizlinga, sauvignona i crnih pinota kao i od autohtonih škrleta ili moslavca (pušipela) moći će se kušati u četvrtak, 14. ožujka 2024. godine, u Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade. Regionalna udruga Bregovita Hrvatska organizira En Primeur predstavlja vina prošlogodišnje berbe te ona starijih godišta koja će tek izaći na tržište.
Želimo stručnoj javnosti predstaviti bogatstvo vinskih sorti i vina regije te upoznati ljubitelje vina s njihovim potencijalom, kažu u Udruzi.
Na En Primeuru će biti tridesetak vinarija. Od 13 do 16 sati bit će degustacija za poslovnu publiku. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu. Od 16 do 19 sati vina će moći kušati i građani, a ulaznica stoji 20 eura.