More

  Festival Zgrappa ponudio je i večeru s rakijama te priču o seksu

  Kategorije:

  Hrskavi krumpir, krema od Kumparička sira i dehidrirana slanina s Biskom destilerije Aura otvorili su u jedinstvenu večeru na zagrebačkom Prvom međunarodnom festivalu rakije ZGrappa. Slijedile su ribe, hrskavi file inćuna, ječam sa špinatom i brusnicama te marakujom uz Viljamovku Perković pa file divljeg brancina u krusti od orašastih plodova, krema od tikvice, fermentirani češnjak i hollandaise umak s Lozom Barrique Korlat.

  U dvorani je bila i ‘pop up’ prodavaonica pa su posjetitelji mogli i kupiti destilate i likere koji su im se najviše svidjeli

  Mesni dio bili su teleći obrazi sous vide, celer i parmezan, espuma od bijelog graha i kelj pupčar s Višnjom Narrique Pruna, a slatko za kraj lješnjak kugla, krema od badema i mandarine te Viljamovka Golfer Kelnarić.

  Suhe su šljive macerirali u šljivovici

  Na samom festivalu kod rakija su, uz neke doista dobre domaće uratke, najviše pokazali gosti iz Srbije. Među proizvodima briljantne destilerije Pruna iz istočne Srbije posebno se izdvojila šljivovica u kojoj su macerirali suhe šljive. To je tehnologija poput one koju koriste u Mađarskoj za proizvodnju čuvenih tokajskih vina u kojima se namaču bobice.

  Seksualna terapeutkinja Tanja Jurin predavala je o tome koliko je premalo, a koliko previše. I seksa i alkohola…

  Šljivovica Pruna je finih, slojevitih aroma, puna slasti, meka i podatna uz dugačak i pamtljiv završetak. Od doista puno dobrih Izlagača teško je nekog izdvojiti, ali Aura je ponudila sjajne likere i koktele na bazi teranina. Primores je likerom od lješnjaka pokazao kako i jednostavne stvari mogu biti zanimljive, dok je Brza distribucija predstavila Sir Edmond Gin koji osvaja čistim i bogatim mirisom.

  Dobra škola za ugostitelje

  Marin Levaj pokrenuo je lijepu priču koja će sigurno utjecati na ponudu hrvatskih restorana i kafića. Bila je Zgrappa važna i proizvođačima koji su na licu mjesta mogli čuti reakciju publike.

  Posjetitelji su izabrali: među rakijama je najbolja bila R2 srbijanske destilerije ‘Rakija iz Rakije’ Dejana Veljovića

  Posjetitelji su i birali najbolje u više kategorija, pa je za najbolju rakiju izabrana „Rakija iz Rakije” srpskog proizvođača Dejana Veljovića. Nagradu za najbolji dizajn dobila je destilerija Abelo, najbolji gin je Sir Edmond Gin Brze Distribucije, a najbolji liker je od višnje destilerije Incanto.

   

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Plavac s Hvara daje mekša vina nego s Pelješca,...

  Rasni plavci traže najmanje pet godina odležavanja, šteta ih je prije puštati na tržište, pokazalo je kušanje...

  Počinje Europsko prvenstvo, a tekst uoči Svjetskog u Rusiji...

  Da sam ja Zlatko Dalić, ovu bih zvjezdanu ekipu poveo u Rusiju, napisao sam uoči Svjetskog prvenstva...

  Feričanci: Enosophia provodi klonsku selekciju frankovke na 25.000 trsova

  Na pet hektara novog vinograda na Srednjaku, jednom od svojih najstarijih položaja, ekipa vinarije Enosophia iz Feričanaca...

  Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

  Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

  Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

  Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

  Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

  Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...