More

  Filmske i glazbene zvijezde bile su tema Vinskoga kviza. Evo odgovora

  Kategorije:

  Miroslav Škoro je hrvatski skladatelj i pjevač koji je 2021. osvojio zlatnu medalju na Festivalu graševine, a 2022. srebrnu na Decanteru, odgovor je na prvo pitanje 13. kruga Vinskoga kviza posvećenog vinima glazbenih i filmskih zvijezda. Ponuđeni su bili i Davor Dretar te Mladen Grdović.

  Drugo je pitanje bilo posvećeno zvijezdi starogradske glazbe čije ime nosi bunjevačka vinarija, a vina su Život teče, 4 konja debela 8 tamburaša… Nije Predrag Gojković Cune, nije Toma Zdravković, nego Zvonko Bogdan.

  Slavni rocker skoji živi na imanju u Toskani i tamo radi vina, maslinovo ulje i med je Sting, a suvlasnik vinarije Armand de Brignac, čiji su šampanjci jako popularni među američkim reperima, je Jay Z. Back in Black, Highway to Hell, Hells Bells i You Shook Me All Night Long vina su od shiraza, cabernet sauvignona, sauvignona bijelog i muškata koja nose nazive pjesama AC/DC.

  Antonio Banderas je filmska superzvijezda koja radi vina u Ruberi del Duero u rodnoj Španjolskoj. Brad Pitt i George Clooney slavni su glumci, prijatelji i u privatnom životu, a imaju svaki svoju vinariju u francuskoj regiji Provansi. Francis Ford Coppola redatelj je legendarnog filmskog serijala Kum koji desetljećima radi vina u Kaliforniji.

  Dijamant je dragi kamen po kojem prezime ima autor velikog reggea hita Red, red wine, odgovor je na deveto pitanje. Trebalo ga je obrazložiti u desetom: Pjesmu je 1982. snimila i proslavila grupa UB40, a napisao ju je i prvo otpjevao Neil Diamond 1967.

  Pobjednik 13. kruga Vinskoga kviza osvaja besplatnu edukaciju u Školi vina. Njegovo ime objavit ćemo u nedjelju, 10. ožujka.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

  Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

  Nedjeljni vinski haiku! Vino

  Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

  Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

  Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

  Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

  Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...

  Festival istarskog pršuta 12. i 13. srpnja u Tinjanu!...

  Nagrađivane istarske pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso te OPG Franjul predstavit će se na Festivalu...

  Njemački kuhar lovi tartufe i tune za film koji...

  Jan Hartwig je u listopadu 2022. otvorio restoran "Jan" u Münchenu i nakon šest mjeseci osvojio tri...