Lagana kremoznost, naglašena ekstraktnost i za sortu malo viši alkohol ukazuju kako Mons Claudius nije bazni, mladi i svježi škrlet za brzu potrošnju, nego ozbiljnije vino koje može nekoliko godina pričekati otvaranje. Uravnoteženo je i harmonično, primjereno svinjskom pečenju, roštilju i ozbiljnijim rižotima. Ozbiljna je cijena za škrlet, ali takvo je i vino.
Plinije Stariji (23- -79. godina naše ere) je u knjizi Zemljopis starog svijeta Moslavačku goru opisao pod nazivom Mons Claudius, vjerojatno prema imenu rimskog cara Klaudija, za čije su vladavine Rimljani tamo i sadili vinovu lozu.
Ivica Florijanović iz Potoka pokraj Popovače ima pet hektara vinograda na južnim i jugoistočnim padinama Moslavačke gore, a nadmorska visina je između 140 i170 metara. Škrleta je oko 3,5 hektara, a uzgaja i graševinu, dišeću raninu, frankovku te, od internacionalnih sorata, chardonnay.