More

    Foto reportaža: Nova vinarija Klaudija Tomaza i novi pjenušac od terana

    Kategorije:

    Trebala je već biti i službeno otvorena nova vinarija Klaudija Tomaza iz Motovuna, ali nije još gotova kušaonica pa će gosti pričekati prođe ljeto. Važno je da su se vina  uselila u svoj novi prostor u susjedstvu obiteljske kuće.

    Crveni i bijeli pjenušac od terana ima Klaudio Tomaz za svečano otvorenje nove vinarije pokraj kuće u kojoj živi

    Pripremio je Klaudio i novi pjenušac od terana proizveden klasičnom metodom. San Pancrazio pjenušavo je crno vino koje je prije druge fermentacije u boci 12 mjeseci dozrijevalo u bačvicama, a poslije nje još u barrique 36 mjeseci na kvascima. Izraženih je tanina, jake strukture i pristaje mesnim jelima.

    Eksperimenti s teranom ne čude. Još je 2012. napravio bijeli pjenušac od te najvažnije istarske crne sorte i “blanc de noirs” nazvao Pier po djedu Pieru.

    Jedno od najpoznatijih vina mu je Barbarossa, teran odležan u drvenim bačvama. Naziv je dobio po Klaudijevom pradjedu za čijeg je života u Motovunu bilo više obitelji Tomaz koje su razlikovali po nadimcima. Pradjed je imao riđu bradu pa su cijelu obitelj tako zvali.

    Prijatelj i vinski bratec Siniša Medenica navratio je kod Klaudija i snimio nam prekrasne fotografije o kojima ne treba trošiti puno riječi. Možda samo šapnuti kako čestitamo obitelji Tomaz i jedva čekamo rujan.

    Fotografije: Siniša Medenica

    Obitelj Tomaz snimljena na prošlogodišnjem predstavljanju novih etiketa u Zagrebu nazvanom “Vina van okvira”

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Na RizlingFest iz Ludbrega dolazi DeMar, a iz Šumećana...

    Berba je 2015., ali u sjajnoj je formi. Nema naznaka da će kakvoća uskoro početi padati. Poslužen...

    Dani okusa zagrebačkog kraja! Tri slijeda u 10 restorana...

    Domaće juhe, poput one od vrganja, ručno rađena tjestenina, samoborske češnjovke, svinjski odresci, medaljoni od lungića, hrskava...

    Svetoivanjskoj loparijadi 17. studenog u Zelini pristaju vina Kos...

    Gastro događanje koje slavi tradicionalnu lokalnu slasticu loparku bit će u nedjelju, 17. studenoga, u Dvorani Ivana...

    Uvertira u subotnji RizlingFest: 10 senzacionalnih vina Tomislava Bolfana

    Kome padne na pamet rugati se zagorskim vinima, promašio je loptu u izglednoj prilici za gol na...

    ‘Najfiniji tartufi na svijetu su u Istri’, piše Decanter....

    Istarska vina samo su dio dragocjenih proizvoda najvećeg jadranskog poluotoka, piše britanski časopis Decanter u članku objavljenom...

    Zadružni savez Dalmacije u Malom Lošinju organizira 34. Sabatinu

    Sadnjom spomen loze ispred Hotela Aurora u Malom Lošinju, u četvrtak, 14, studenoga, započet će 34. Međunarodni...