More

    I hrvatska su vina pratila djela sedam ‘autora’ Eko okusa Slovenije u Krškom

    Goveđi ragu s kremom od krumpira, mladim vipavskim sirom i moštom od barbere, janjetina u razvučenom tijestu te minjoni od jabuke s orasima čiji je okus podsjetia na štrudle naših baka, neka su od izvrsnih jela koja je Lokalna akcijska skupina Eko okusi Slovenije predstavila u dvorcu Rajhenburg kraj Krškog.

    Ponajbolji slovenski chefovi pripremali su jela od ekoloških namirnica OPG-ova iz regije Posavje te maslinova ulja

    Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono), Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, Sabina Repovž iz Gostilne Repovž, Uroš Štefelin iz Hiše Linhart, Leon Pinterič iz Gostilne Rajh, Boštjan Lačen iz restorana Kodila te Damjan Wallner i Matjaž Hribar iz restorana A3 pripremali su jela od ekološki proizvedenih namirnica OPG-ova iz regije Posavje te maslinova ulja. Pratila su ih ekološka vina Keltis, Guerila, Pasji rep, Burja, Lipej i Marof iz Slovenije te Šegota iz Hrvatske.

    Ekološki proizvodi su najkvalitetnija sirovina za pripremu vrhunske hrane koja do sada nije bila dovoljno zastupljena u kulinarskoj ponudi u Sloveniji. To želimo prmijeniti“,’ rekla je Janja Jordan, predsjednice Lokalne akcijske skupine Posavje. Dodala je i kako je ključno povezivanje ekoloških farmi s ekološkim trgovinama i vrhunskim kuharima ključno. Ono omogućuje povećanje potrošnje lokalne, ekološki proizvedene hrane kroz koju se njeguje tradicionalna kuhinja oplemenjena modernim pristupom.

    Svi su kuhari napravili mala remek djela, a savjeti kako ih pripremati su u knjizi recepata EKO okusi Slovenije

    Vina iz ekološke proizvodnje odlično su pristajala pripremljenim jelima. To nije jednostavno postići s obzirom da je izbor vina s ekološkim certifikatom limitiran. Zato, čestitke na odličnoj ideji i još boljoj organizaciji.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    100 najboljih vina Hrvatske! Prijedlog vinskog promotora Krešimira Kožića

    Krešimir Kožić vinski je kolekcionar, konzultant i edukator iz Zagreba. Za 100 najboljih vina Hrvatske predložio je...

    25. siječnja u Sheratonu bit će drugi Festival 100...

    Šalju naši izbornici nominacije za izbor 100 najboljih vina Hrvatske. Više su od 300 već predložili, a...

    100 najboljih vina Hrvatske! Cavtatski sommelier Ivo Ivaniš predlaže...

    Ivo Ivaniš sommelier je koji je godinama radio u Nizozemskoj. Vlasnik je cavtatskog Wine bara Ankora. Evo...

    100 najboljih vina Hrvatske! Prijedlog sommeliera Darka Lugarića

    Darko Lugarić edukator je u Hrvatskom sommelier klubu. Bio je najbolji sommelier kontinentalnog dijela Hrvatske, a godinama...

    Barun Philippe stigao je posthumno na etiketu svog Mouton...

    Hoće li ikome pasti na pamet proslaviti stogodišnjicu mog dolaska u Chateau Mouton Rotschild, pitao se barun...

    100 najboljih vina Hrvatske! Prijedlog glasovitog sommeliera Sandija Parisa

    Sandi Paris je tri desetljeća profesionalno u vinskom svijetu i četiri je puta pobijedio na sommelierskim prvenstvima...