More

    I hrvatska su vina pratila djela sedam ‘autora’ Eko okusa Slovenije u Krškom

    Goveđi ragu s kremom od krumpira, mladim vipavskim sirom i moštom od barbere, janjetina u razvučenom tijestu te minjoni od jabuke s orasima čiji je okus podsjetia na štrudle naših baka, neka su od izvrsnih jela koja je Lokalna akcijska skupina Eko okusi Slovenije predstavila u dvorcu Rajhenburg kraj Krškog.

    Ponajbolji slovenski chefovi pripremali su jela od ekoloških namirnica OPG-ova iz regije Posavje te maslinova ulja

    Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono), Jure Tomič iz Ošterije Debeluh, Sabina Repovž iz Gostilne Repovž, Uroš Štefelin iz Hiše Linhart, Leon Pinterič iz Gostilne Rajh, Boštjan Lačen iz restorana Kodila te Damjan Wallner i Matjaž Hribar iz restorana A3 pripremali su jela od ekološki proizvedenih namirnica OPG-ova iz regije Posavje te maslinova ulja. Pratila su ih ekološka vina Keltis, Guerila, Pasji rep, Burja, Lipej i Marof iz Slovenije te Šegota iz Hrvatske.

    Ekološki proizvodi su najkvalitetnija sirovina za pripremu vrhunske hrane koja do sada nije bila dovoljno zastupljena u kulinarskoj ponudi u Sloveniji. To želimo prmijeniti“,’ rekla je Janja Jordan, predsjednice Lokalne akcijske skupine Posavje. Dodala je i kako je ključno povezivanje ekoloških farmi s ekološkim trgovinama i vrhunskim kuharima ključno. Ono omogućuje povećanje potrošnje lokalne, ekološki proizvedene hrane kroz koju se njeguje tradicionalna kuhinja oplemenjena modernim pristupom.

    Svi su kuhari napravili mala remek djela, a savjeti kako ih pripremati su u knjizi recepata EKO okusi Slovenije

    Vina iz ekološke proizvodnje odlično su pristajala pripremljenim jelima. To nije jednostavno postići s obzirom da je izbor vina s ekološkim certifikatom limitiran. Zato, čestitke na odličnoj ideji i još boljoj organizaciji.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

    Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

    Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

    Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

    Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

    Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...

    Najbolja vina u šest kategorija u petak ćemo proglasiti...

    Na listi 100 najboljih vina Hrvatske puno ih je od plavca, graševine ili malvazije, no gotovo je...

    Vinski grad od petka u Zagrebu! Europsko prvenstvo uz...

    Smiruje li čaša vina nogometnu groznicu ili je pojačava vidjet ćemo u zagrebačkom Vinskom gradu od 14....

    Predikatni traminac iločke vinarije Zelenika prvak je ocjenjivanja u...

    Traminac izborne berbe prosušenih bobica 2013. iločke vinarije Izvori života Zelenika prvak je ocjenjivanja organiziranog uoči 56....