More

  I ‘Paganini portugisca’ dolazi u Ilok na 6. Festival traminca 7. i 8. lipnja

  Kategorije:

  Bajkoviti Principovac, mistični Stari podrum Iločkih podruma i Kurija Brnjaković bit će scena 6. Festivala traminca 7. i 8. lipnja u Iloku. Veliki zaljubljenik u vina i vrijedni vinski pisac Željko Garmaz najavljuje kako će hranu za gala večeru 7. lipnja na Principovcu pripremati Deni Srdoč (dolje), koji je Michelinovu zvjezdicu donio u dva restorana u kojima je kuhao: Draga di Lovrana i Nebo. Njegove gastro čarolije pratit će traminci Iločkih podruma, Mladena Papka, Vere i Roberta Zime te Dinka Draguna.

  Ljubitelji traminca i čokolade doći će na svoje na radionici Stiva „El Bahatti“ Kahline i Sanje Vladović, odnosno Čokolaterije Taman. Njihove će se poslastice posluživati s predikatima Iločkih podruma. Svojevrsnom poslastica bit će i radionica Aleša Winklera s kozjim sirevima Kumparička te tramincima Vinarije Papak. Slavko Kalazić će na primjeru vina Batina 2010. godine, pokazati koliko traminac dominanira kupažama bez obzira u kojem postotku je prisutan.

  Danilo Steyer (gore) predstavit će vertikalu Steyer Mark Extremea, jantarnog traminca koji je nagrađen nedavno na International Wine Challengeu u Šangaju. O svojim ekstremno vinificiranim vinima govorit će Horst Hummel, berlinski odvjetnik s vinarijom u Villanyju. Predstavit će tri berbe traminca, ali i lipovinu te portugizac. Potonjoj sorti pristupa na poseban način pa ga zovu i “Paganinijem portugisca”.

  Slovenska vinarija Radgonske gorice predstavit će vertikalu mirnih traminaca koja seže do 1981. godine te pjenušac od ove mirisne sorte. Srpski publicist i organizator vinskih priredbi Zoran Dragoljević Žorž pokazat će koliko različiti terroiri utječu na stilove. Donosi tramince vinarija Petra, Janko, Deurić, DeLena, Pusula i Mačkov podrum iz tri različita vinogorja. Svoja će vina predstaviti i međimurski vinar Petar Kocijan iz Štrigove koji ima i dvije etikete traminca.

  Ulaznice za večeru s pet slijedova hrane i pet različitih traminaca kao i za sve radionice, uključujući ručak, stoje 100 eura. Rezervirati se mogu na mail zeljko.garmaz@gmail.com ili telefon om na +385916400527. Ulaznica za Traminac Tasting u dvorištu Starog podruma je 15 eura, a uključuje povratnu kauciju od 5 eura za čašu te neograničeno kušanje svih vina koja budu izložena na štandovima.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Glas naroda! Birajte najdraže slatko vino: rukatac, zelenac, ‘sivac’…

  Graševina, malvazija, maraština i(li) rukatac (dva su to naziva iste sorte), muškat bijeli, pinot sivi, traminac i...

  Traminac Express vozi iz Osijeka u Ilok na Festival...

  U 15.30 polazi prema Iloku 8. lipnja autobus Traminac Express iz Osijeka, s parkirališta trgovačkog centra Spar...

  Nedjeljni vinski haiku: Od gladi do žeđi

  Sunca je gladan mladi grozd. Mi smo žedni sina im vina. Nedjeljni (vin)haiku 44

  I Coca Cola je pokrovitelj Festivala drniškog merlota 31....

  Vinarije Vizzulin, Skelin, Džapo, Ško vina, Vinoplod, Parat, Masvin i Drniški vinogradar predstavit će se na Festivalu...

  Obljetnički Moët & Chandon Impérial Special Edition jeftiniji od...

  Nakon pobjede zaslužujete šampanjac, nakon poraza vam treba, rekao je navodno Napoleon Buonaparte. Posjetio je francuski car...

  Glas naroda za crna vina: Jasna Aladrović osvojila je...

  Zrelo, pitko, okusa i mirisa koji svakim gutljajem bude ugodu. Tim je otprilike riječima Jasna Aladrović opisala...