More

  I zlatna vina iz Bergama na akciji su u Konzumu do 29. listopada

  Kategorije:

  Festigia Castello, fina crna mješavina sorata porečke Lagune osvojila je zlatnu medalju na nedavnom ocjenjivanju Emocije svijeta: merlot i cabernet zajedno u talijanskom Bergamu. Bila je i najbolje ocijenjeno hrvatsko vino, a na akciji je u Konzumu do 29. listopada. Butelja je 10,99 eura.

  Pozlatio se u Italiji i Korlat Cabernet sauvignon 2019. I njemu su u Konzumovim vinotekama spustili cijenu na 13,29 eura. To je otprilike 100 kuna. Toliko je bila uobičajena cijena vina s Korlata, no poskupjela su desetak posto po uvođenju eura.

  Konzum ima akcijski vinski katalog “Uz dobro vino sve je fino” s poprilično dobrim izborom i cijenama¸ Iz Lagunine linije Festigia tako nude i Malvaziju te Cabernet sauvignon po cijenama kakve su u Vrutku, a i Korlat Syrah je povoljniji poput Cabernet sauvignona.

  Odlična je i cijena Rosea Frankovka Iločkih podruma. Butelja je 3,69 eura, 36 posto niža nego inače. Vupikova Frankovka Goldschmidt, zlatna s ocjenjivanja frankovki u mađarskom Harkanju, jeftinija je 32 posto, kao i Graševina. Obje stoje 4,49 eura.

  Jeftiniji je 33 posto Dika Cabernet sauvignon. Stoji 3,99 eura, a 28 posto su snižene cijene vinima Graševina, Sauvignon i Frankovka iste linije vinarije Enosophia. Erdutski vinogradi imaju Graševinu, Traminac i Rose za 3,99 eura.

  Među uvoznim vinima 33 i 30 posto su jeftinija vina crnogorskih Plantaža 13. Jul. Vranac pro corde stoji 6,99 eura, a Merlot i Crnogorski cabernet 3,99 eura. Dobra je prilika i čileanski Montes Reserva Cabernet sauvignon za 6,59 eura.

  Uz vina, katalog sadrži i prehrambene proizvode koji pristaju pijuckanju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Plavac s Hvara daje mekša vina nego s Pelješca,...

  Rasni plavci traže najmanje pet godina odležavanja, šteta ih je prije puštati na tržište, pokazalo je kušanje...

  Počinje Europsko prvenstvo, a tekst uoči Svjetskog u Rusiji...

  Da sam ja Zlatko Dalić, ovu bih zvjezdanu ekipu poveo u Rusiju, napisao sam uoči Svjetskog prvenstva...

  Feričanci: Enosophia provodi klonsku selekciju frankovke na 25.000 trsova

  Na pet hektara novog vinograda na Srednjaku, jednom od svojih najstarijih položaja, ekipa vinarije Enosophia iz Feričanaca...

  Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

  Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

  Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

  Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

  Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

  Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...