More

    Ivo Enjingi započeo je berbu sivim pinotom. A kad ćemo ga kušati?

    Kategorije:

    Godina je bila zahtjevna za ekološku proizvodnju. Ljeto je obilovalo padalinama i bolestima. Zahvaljujući južnim pozicijama vinograda na obroncima Krndije i puhanju blagih vjetrova veće štete ipak su izostale, objavio je portal Požega.eu u vijesti o početku berbe u vinogradima hrnjevačkog vinskog velemajstora Ive Enjingija.

    Ivo Enjingi
    Kako je trenutačno u prodaji Sivi pinot 2017., gotovo je sigurno da ovogodišnju berbu nećemo baš brzo kušati

    S obzirom na velike vinogradarske površine te puno sorata od kojih svaka zrije u “svoje” vrijeme, berba će potrajati do listopada. Započela je sivim pinotom. Kad ćemo ga probati? Kad Ivo odluči da je spremno. Sivi pinot je i dio glasovitog Enjingijeva vina Venje bijelo čija je aktualna berba 2012. Eh, koliko ćemo tek Venje 2023. čekati… Ako Ivo odluči da je berba dovoljno dobra za Venje.

    Ivo Enjingi
    Uz graševinu, rizling, sauvignon i traminac, ‘sivac’ je i u Venju bijelom koje Enjingi radi samo u najboljim godinama

    Fotografije: Enjingi vinogradarstvo i vinarstvo Facebook stranica

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Dani okusa zagrebačkog kraja! Tri slijeda u 10 restorana...

    Domaće juhe, poput one od vrganja, ručno rađena tjestenina, samoborske češnjovke, svinjski odresci, medaljoni od lungića, hrskava...

    Svetoivanjskoj loparijadi 17. studenog u Zelini pristaju vina Kos...

    Gastro događanje koje slavi tradicionalnu lokalnu slasticu loparku bit će u nedjelju, 17. studenoga, u Dvorani Ivana...

    Uvertira u subotnji RizlingFest: 10 senzacionalnih vina Tomislava Bolfana

    Kome padne na pamet rugati se zagorskim vinima, promašio je loptu u izglednoj prilici za gol na...

    ‘Najfiniji tartufi na svijetu su u Istri’, piše Decanter....

    Istarska vina samo su dio dragocjenih proizvoda najvećeg jadranskog poluotoka, piše britanski časopis Decanter u članku objavljenom...

    Zadružni savez Dalmacije u Malom Lošinju organizira 34. Sabatinu

    Sadnjom spomen loze ispred Hotela Aurora u Malom Lošinju, u četvrtak, 14, studenoga, započet će 34. Međunarodni...

    Vinarije Kocijan iz Štrigove te Sokač iz Stubičkog Strmca...

    Rajnski rizling, graševina, sauvignon, muškat žuti, traminac pa frankovka, cabernet sauvignon, merlot i zweigelt, sorte su koje...