Iz Vrbovca nitko neće otići gladan, obećavaju organizatori 42. priredbe Kaj su jeli naši stari. Đurini špek fileki, vrbovečka pera, Patačićev grah s kobasicom, Štefin đuveđ sa svinjetinom, Pankretićeva kotlovina, pljeskavica Erdődy i Pavunićev pileći paprikaš neka su od jela koja se danas, 26. kolovoza, mogu kušati na osam lokacija u Vrbovcu od 11 do 20 sati. Bit će i pikantne vege ćufte s domaćim ljevancima u umaku. Teško je povjerovati da je nekad u Vrbovcu bilo puno vegetarijanaca, ali ponuda će biti raznolikija.
Sutra su, uz fileke i peru, u ponudi još i Dragecov lovački gulaš s noklicama, Vukotinovićeva kuhana šunka sa svježim sirom. krpice sa zeljem grofa Petra i svinjski kotleti, Eleonorin grah s kobasicom, Junkov picek s mlincima te vege sarma s temfanim krumpirom. Oba će dana Vrbovečka udruga vinara i vinogradara predstavljati i kaj su naši stari pili.
To je samo dio gastro ponude u Gradskom parku i na Trgu Petra Zrinskom koju prate i raznoliki zabavni te poučni programi, radionice, izložbe, sportska natjecanja… Program 42. priredbe Kaj su jeli naši stari.