More

  Kako smo postali dio Hrvatske vinske kulture…

  Kategorije:

  Nisam ju još pročital, ali jako je lepo ukoričena… Moram parafrazirati Franju Šafraneka, genijalca iz filma Tko pjeva, zlo ne misli, službeno najboljeg našeg svih vremena. Hrvatska vinska kultura netom je otisnuta i tržištu prepuštena knjiga drage kolegice Tanje Baran, urednice Radio Sljemena u kojoj sam na dvije fotke. S Tomom i s ekipom oldtimera.

  Nije mi prvi put da sam otisnut. Bio sam i na naslovnici… Časopisa Športski ribolov u jesen 1997. S pokojnim kumom i pokojnim prijateljem zubacem kojeg smo ulovili na panulu kod Lavdare pa, to vjerojatno ne bi smel napisat, prodali dečkima koji su se drugo jutro vraćali u Zagreb. I to za nofce koji su nam pokrili najam broda i gorivo.

  Druženja i spavanja

  E…, Pokojni je bil čovek s kojim sam, šalil sam se često (a u svakoj šali ima i dio istine), spaval više put nego s bivšom gospođom. I on z menom više put nego sa svojom bivšom gospođom. Noći i noći smo proveli na brodu na moru. Čak smo, budale, kupili jedan od devet metara i decimetar, pa nikad manje plovili. Kak bi stali na njega, nekaj bi se pokvarilo i umjesto da lovimo ribe, kartali smo belu. U dvoje. Uvjerili smo se na najteži način da je vlasnik broda sretan dvaput: kad ga kupi i kad ga proda!

  Ostavil me je Pokojni samoga. Srećom sam upoznal Tomu. Pa skoro da sam i ž njim spal više put nego s drugom bivšom gospođom. Ne na brodu, ali oko vinarija. Sad sam s Tomom i u ovoj lijepoj knjizi. Naslonili smo se na bačvu da bi nam bilo lakše stajati…

  Od bačve do magnuma

  Košta ta knjiga o vinskoj kulturi 50 eura. Kao dva šampanjca koja ne volim: Moët & Chandon još i mogu popiti, ako baš moram, ali Mumm Grand Cordon Brut mi kroz grlo ne ide. Za te nofce možeš u Vrutku kupiti magnume CO Due Extra Brut Morena Coronice ili Misal Blanc de Blancs sestara Peršurić. E, to mogu popiti. A magnum je prava mjera za dvoje. Ako jedno ne pije!

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

  Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

  U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

  Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

  Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

  U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

  Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

  Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

  Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

  Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

  Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

  Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...