Krčki sajam slavi 500 godina! Zanati, običaji i jela stari, a vina – mlada

Od 8. do 10. kolovoza u Krku je Lovrečeva, što je stari naziv Krčkog sajma koji slavi 500 godina. i to na četiri lokacije: Na Škveriću će nuditi pečenu krčku janjetinu te piletinu, uz šaroliku paletu pića. Na Ribarskom mulu bit će zona Taste of Summer s autorskim zalogajima, ljetnim pićima i slatkim delicijama.
 
Posebnost ove zone bit će u tome što će se na osam punktova nuditi različita jela i pića spremljena prema recepturama regionalne craft scene. Ponudu će predstaviti Destilerija Suza, Thomas Henry truck i Liquere corner by Canella, a posjetitelji će se moći zasladiti na Di Mare i Valle Losca cornerima.
Na Hiddenovom korneru posjetitelji će moći uživati u tri autorska jela inspirirana autohtonim receptima, ali u modernom izdanju. Naši meniji uključivat će krčke šurlice, jadranske sipe i hobotnice te janjetinu s Krka, najavljuje Deni Srdoč, nositelj Michelinove zvjezdice čija će jela biti na Food Experience.
Uz asortiman Premium destilata te koktela popularne destilerije Aura, predstavit će se i brend Kusshh koji nudi likere i rakije s otoka Krka. Vinski punkt je na Krušiji. Podsjetimo, poznatije vinarije s Krka su PZ Vrbnik, Katunar Wine Estate, Kuća vina Ivana Katunara, Šipun, PZ Gospoja, Čubranić Petar i sinovi te Nada. Njihova vina neće biti stara 500 godina poput sajma Lovrečeva, nego – mlada.
Fotografije: Borut Brozović (Studio B)