Najviše bodova u opisu domaćih i stranih vina “na slijepo”, prepoznavanju
destilata, posluživanju aperitiva i dekantiranju crvenog vina, predlaganju vina uz zadani menu, ispravku vinske karte, poznavanju svijeta vina i ophođenju s gostima na 27. prvenstvu sommeliera Hrvatske 2. i 3. prosinca u opatijskom hotelu Ambasador osvojio je Kristijan Harjač, sommelier restorana Agli Amici u Grand Park Hotelu Rovinj. To je prvi hrvatski restoran s dvije Michelinove zvjezdice.
Kristijan je tako obranio titulu sommelierskog prvaka Hrvatske osvojenu prošle godine. Na ovogodišnjem je prvenstvu sudjelovalo 18 sommeliera iz renomiranih hrvatskih restorana, hotelskih kuća i vinarija. Uz Kristijana Harjača, u finale su se plasirali Mate Negulić iz riječkog restorana El Rio, koji je osvojio drugo mjesto, te Siniša Lasan iz dubrovačkog hotela Rixos Premium. On je bio treći.
Voditelj Prvenstva bio je Sandi Paris a nagrade i priznanja finalistima uručili su Veljko Ostojić, predsjednik Hrvatskog sommelier kluba, i dr. Krešimir Mikinac, voditelj edukacije.