Stotinjak destilerija iz regije i Europe predstavit će se 13. i 14. listopada u zagrebačkom Boćarskom domu na festivalu rakija i likera Zgrappa. Oba dana od 12 do 20 sati posjetitelji će moći neograničeno kušati destilate i ostale proizvode izlagača te sudjelovati na radionicama.
Organizatori ističu predavanje “Kako prepoznati lošu rakiju te primjeri istih” dr. sc. Marina Mihaljevića Žulja s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a posjetitelji će moći naučiti i kako kuhati s rakijom i uz rakiju.
Dario Grabarić će govoriti o sljubljivanju rakije i fine dininga, Marin Levaj o povijesti rakije od Ilira do zabrane pecara u EU, a Dražen Petrović o brendiranju proizvoda i njegovu plasmanu u svijet.
Jedna je dobra za seks, dvije su previše tema je dr. sc. Tanje Jurin s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, a Kako popiti litru rakije i ostati trijezan dr. Ivana Uroševića iz destilerije Tok u Srbiji.
ZGrappa Festival s restoranom Balon nudi i fine dining večeru koju u pet slijedova chef Stipan Iličić sparuje s pet vrsta rakije.