More

  Malkovich u makedonskoj vinariji Kamnik: Hvala vam. Bilo je fascinantno

  Kategorije:
  Chateau Kamnik velebni je kompleks na brdu iznad Skopja. Vinarija je poznata su po moćnim odležanim crnjacima

  Bio je oduševljen vinima Carménère i Cabernet sauvignon Ten Barrels te našom vinarijom općenito. Divan je i skroman čovjek, kratko je prokomentirala posjetu proslavljenog američkog glumca Johna Malkovicha poznatoj makedonskoj vinariji Chateau Kamnik direktorica prodaje i marketinga Natalija Kuzmanovska.

  Malkovich je došao u Skopje zbog više stotina milijuna dolara vrijednog Tehnološkog parka u kojem će biti i filmski studio “STP Stone Bridge Studios” koji podržavaju i glumci Matt Dillon te Donald Warren Moffett.

  Malkovich je u Skopje došao podržati projekt stotine milijuna vrijedan Tehnološki park u kojem će biti i filmski studio

  Svi dijelimo viziju postavljanja Sjeverne Makedonije na globalnu pozornicu filmske i glazbene industrije, pokazujući njezinu ljepotu, talent i potencijal. Moje partnerstvo u ovom projektu je moj način da uzvratim, da doprinesem dijelu svijeta koji mi puno znači. Izgradit ćemo nasljeđe koje neće utjecati samo na filmsku industriju, već i ostaviti trajan dojam u srcima i umovima svih koji će se susresti s magijom Sjeverne Makedonije i promijeniti budućnost ove velike zemlje, rekao je Malkovich na konferenciji za novinare u vinariji poznatoj po punim i snažnim crnim vinima koja se mogu kupiti i kod nas. Tvrtka Makedonske delicije prodaje butelju Ten Barrels Cabernet sauvignona Reserve za 52,85 eura, a Carménère iste berbe, ali u 1,5 litarskoj magnum boci, stoji 70,90 eura.

  Malkovich se potpisao i na bačvicu, što je tradicija u Kamnikovu vinskom podrumu. Glumac koji je satiričnu verziju samoga sebe utjelovio i u filmu Biti John Malkovich ima i sam vinariju u Luberonu u Provansi u Francuskoj. Sa životnom partnericom redateljicom Nicolettom Peyran pod etiketom Les Quelles de la Coste od vlastitog grožđa radi Cabernet Sauvignon Rosé, Pinot Noir i Cabernet Sauvignon te mješavine caberneta i pinota Les 7 Quelles i Les 14 Quelles.

  Malkovich je hrvatskog podrijetla, što je i vidljivo po prezimenu. Rođen je u gradiću Cristopheru u američkoj državi Illinoisc, a otac mu je bio podrijeklom iz Ozlja. Prezime Malković zabilježeno je u selu Korušci pokraj Ozlja još pri prvom popisu stanovništva iz 1598. godine. Malkovicheva majka bila je škotskog i njemačkog porijekla.

  U Kamniku je 2015. radila i naša znana putujuća enologinja Josipa Andrijanić. Danas je u hercegovačkom Domanu

   

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Plavac s Hvara daje mekša vina nego s Pelješca,...

  Rasni plavci traže najmanje pet godina odležavanja, šteta ih je prije puštati na tržište, pokazalo je kušanje...

  Počinje Europsko prvenstvo, a tekst uoči Svjetskog u Rusiji...

  Da sam ja Zlatko Dalić, ovu bih zvjezdanu ekipu poveo u Rusiju, napisao sam uoči Svjetskog prvenstva...

  Feričanci: Enosophia provodi klonsku selekciju frankovke na 25.000 trsova

  Na pet hektara novog vinograda na Srednjaku, jednom od svojih najstarijih položaja, ekipa vinarije Enosophia iz Feričanaca...

  Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

  Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

  Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

  Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

  Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

  Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...