More

    Miljenko Mike Grgich rodio se na današnji dan prije 101 godinu

    Kategorije:

    I realized that you don’t make wine only with your head and your senses. You make wine with your heart.

    Shvatio sam da se vino ne radi glavom i osjećajima. Radi se srcem, riječi su Miljenka Mikea Grgicha koji bi danas proslavio sto i prvi rođendan. Nije ga dočekao. Napustio nas je 13. prosinca 2023. u 101. godini.

    Bio je među pionirima ekološke i biodinamičke poljoprivrede u Kaliforniji. Načela su prihvatili kćer Violet i nećak Ivo Jeramaz koji danas vode vinariju. Priču o siromašnom studentu koji je otišao iz Hrvatske i svjetsku slavu stekao u Kaliforniji vinskiklub.hr objavio je 15. prosinca prošle godine, nakon Miljenkova odlaska u neki bolji vinski svijet.

    Violet i Ivo nastavili su Miljenkovu priču o mikrobima u tlu, uštedama koju nosi posvećenje prirodi, kvaliteti vina koja su bila autentičnija nakon što su prestali unositi strane tvari u tlo i ‘slušanju’ prirode te koristi za zdravlje.

    Miljenko Mike Grgich napravio je Chardonnay Montelena 1973. To su vino na slijepom ocjenjivanju 1976. u Parizu francuski ocjenjivači proglasili boljim od burgundijskih. Kako? Pročitajte ovdje.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

    Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

    U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

    Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

    Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

    U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

    Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

    Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

    Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

    Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

    Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

    Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...