Prvo otvoreno kušanje ovogodišnje berbe, 10 svježih i mirisnih vina iz deset različitih međimurskih vinarija, udomaćio je restoran Tajer, jedini u Zagrebu specijaliziran za međimursku kuhinju. Mlada su vina na prosudbu gostima ponudile vinarije Banfi, Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner i Štampar.
Projektom Mlado Međimurje druga generacija tamošnjih vinara Međimurje i Hrvatsku pridružila poznatim svjetskim vinskim regijama čija odabrana vina buteljirana izlaze na tržište već dva do tri mjeseca nakon berbe. Vina Mladog Međimurja su lepršava i živahna, niskih alkohola, privlačnog intenzivnog mirisa, vitkog tijela i izražene svježine.
Takva će biti do proljeća, kad će na tržište izaći zrelija ovogodišnja vina. Neki od distributera i vinoteka u kojima je Mlado Međimurje dostupno su Vrutak, Puni Sepet, Bornstein, Vivat fina vina, Miva, Wine & more, Magma…