Barbara Magnani je glavna vinogradarka i podrumarka, Valérie Lavigne njezina savjetnica iz Francuske, a u podrumu rade i Antonella Puligheddu te Margherita Davitti. Alessia Bianchi brine o posjetiteljima, a Debora Tiezzi o prodaji vina u Italiji. Deborina šefica je direktorica prodaje Violante Gardini, koja je kći vlasnice Donatelle Cinelli Colombini. To je ekipa toskanske vinarije Casato Prime Donne, u kojoj od osnutka 1998. rade samo žene.
Vinarija u kojoj ovih osam dama radi vino je na području gradića Montalcina, poznatog po vinu Brunello, koji je ime dobio po lokalnom nazivu za najrasprostranjeniju talijansku crnu sortu sangiovese. Tako i Donatella Cinelli Colombini sa svojim primadonama radi Brunello di Montalcino u četiri inačice. Prvi, koji se zove samo Brunello di Montalcino, od grožđa je uzgojenog u šest malih vinograda oko vinarije i u bačvama odležava najmanje dvije godine. Riserva sazrijeva 3,5 godina, a vino Selezione Prime Donne kombinacija je različitih bačvi 2,5 godina odležanog vina koju rade “vanjske suradnice” vinarije, Britanka Rosemary George, koja je među 384 nositelja prestižne titule Master of Wine iz cijeloga svijeta, njemačka vinska stručnjakinja Astrid Schwarz, talijanska sommelierka Daniela Scrobogna i talijansko-američka stručnjakinja za odnose s javnošću u vinskom svijetu Marina Thompson. Ta tri vina na etiketi imaju bijelu golubicu koja simbolizira Donatellu.
Četvrti Brunello po njoj se i zove – vino Ja sam Donatella u najboljim godinama radi po svojem ukusu vlasnica vinarije. Imaju i bazno vino Rosso di Montalcino. Riječ je također o čistom sangioveseu koji je godinu dana bio u drvenim bačvama, a prepoznatljiv je po tri bijele golubice na etiketi. Druge dvije predstavljaju vlasničinu kćer Violante i supruga Carla koji, kaže Donatella, s njom dijeli strast prema velikim crvenim vinima. Brunello di Montalcino je veliko vino u svjetskim razmjerima. Pokazalo je to i kušanje Donatellinih riservi. Berba 2013. voćno je vino svilenih tanina i finih kiselina, a u 2012. svježina je počela prepuštati mjesto sočnosti.
Riserva iz 2007. samouvjereno je i snažno, a elegantno vino, a iz 2004. opojno miriše i ima čvrst, lagano začinjen, a i dalje svjež, mlađahan okus. Berba 1999. brzo iskazuje nježan miris, a okus dugo skriva i polako se otvara. Ipak je riječ o iskusnom 20-godišnjaku koji zna da će ga to više cijeniti što ga je teže upoznati. Ljudi koji dijele sve po spolovima Brunello di Montalcino nazvali bi muškim vinom.
“Normalno je da ‘muško’ vino rade žene”, rekla je veselo 66-godišnja Donatella, žena sitnog rasta, koja se uvijek smije kad priča o vinima, a vrlo često i zadrhti kao što šestogodišnja djevojčica reagira na novu igračku.
Normalno je i da ga žene piju, dodala je, iznoseći podatak kako čak 44 posto žena uživa u Brunellu di Montalcinu. Onda je normalno, može se zaključiti, i da se suprug Carlo, koji je do 2010. radio kao bankar, a potom se pridružio damama, posvetio proizvodnji slavnog toskanskog vina, desertnog Vin Santo “Occhio di Pernice”. Carlo radi slatko vino za koje će neki reći kako je za žene. To sigurno nije istina, jer većina žena iz vinskog svijeta više voli suha vina. Slatka su vina, posebno ona najbolja u kakva Vin Santo svakako spada, ženama uglavnom draga kad piju muškarci, a još draža malo nakon što ih popiju. Donatella Cinelli Colombini ima i vinariju Fattoria del Colle, koju su njezini preci počeli graditi još u 12. stoljeću. U 17. stoljeću izgubili su imanje, a vratili su ga 1919. Osim vinarije, danas su tamo sobe, restoran, welness…