More

    Na krovu novog aerodroma u Firenci bit će vinograd

    Kategorije:

    Aerodromski Chianti mogli bismo piti za desetak godina ostvari li se ideja američkog arhitektonskog studija Rafael Viñoly. Njihovi projektanti predlažu da se na kosom krovu novog terminala zračne luke u Firenci posadi – vinograd. Plan je poprilično ambiciozan: loza bi trebala rasti na 7,7 hektara. Za usporedbu, to je površina poput 15-ak nogometnih igrališta i više nego što obrađuju deseci ponajboljih hrvatskih obiteljskih vinarija.

    Ideja je posaditi najpopularniju toskansku sortu sangiovese i raditi vina Chianti

    Amerikanci, koji imaju urede i u Londonu, Manchesteru, Abu Dhabiju te Buenos Airesu, žele u zračnoj luci i raditi vino. Planiraju napraviti “podrum” pod aerodromskim krovom. Putnička faza novog terminala trebala bi biti gotova za dvije godine, a vinogradarsko-vinarska do 2035.

    Naslovna ilustracija: Rafael Viñoly Architects

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Wagyu: Black Bull Ranch nudi meso krava koje su...

    Stvarno su sretne, društvene, mazne i vole ljude, a na imanju uživaju i u glazbi... priča Siniša...

    U igri za 100 najboljih vina jantarnih je bilo...

    Kao da je svaki izbornik vina koja će na ocjenjivanje 100 najboljih u Hrvatskoj među maceriranima nominirao...

    Fina vina i prekrasne slike: Braća Benvenuti predstavila nove...

    U proljeće na tržište izlaze svježa vina, a često i odležana iz ranijih berbi. Braća Benvenuti iz...

    Za 100 najboljih vina nominirano je čak 91 bijelo....

    Da smo tražili samo 100 najboljih bijelih vina, gotovo bismo imali dovoljno nominacija. Ponovimo kako će među...

    Ne radi vinoteka? Ne radi vinarija? Vinomat radi!

    Nudi vina u butelji ili litrenoj boci, mineralnu vodu, čaše i otvarače za boce. Prima eure, novčanice...

    Svinjska rebra u rižotu, piletina u ‘juhi’ i škrleti...

    Potencijal najznačajnije moslavačke sorte u gastronomiji pokazali su u praksi organizatori priredbe ŠkrlotOvO u Ivanić-Gradu. Sljubili su...