Kako vino nastaje, ali i kako “nestaje”, uči se u 1. razredu Škole vina Bakhova sina, zabavno-poučnom druženju koje portal vinskiklub.hr organizira 4. listopada u 18 sati u Bistrou Točkica u Zagrebu, Maceljska 21.
Zašto je neko vino tvrđe, a drugo mekše, zašto se poslužuju u različitim čašama, je li dovoljno pomirisati ga jednom prije gutljaja ili je “ponavljanje majka učenja”, ali i koja sorta zaslužuje nadimak Zagorski Kazanova iako ju je malo tko vidio, a kamoli kušao, teme su o kojima će pričati osnivači portala Tomo Jakopović i Ivo Kozarčanin.
A učenici neće samo slušati, nego i će kušati birana vina različitih stilova, od pjenušca preko svježijih svih boja pa zrelih bijelih i crnih do mirisnog predikata. Broj mjesta je ograničen pa se treba prijaviti što prije. Cijena je u pretprodaji do 2. listopada 40 eura, a poslije 50.
Više informacija je u videu s jedne od prijašnjih “školica”.