Jan Hartwig je u listopadu 2022. otvorio restoran “Jan” u Münchenu i nakon šest mjeseci osvojio tri Michelinove zvjezdice. Kuharska zvijezda do sutra u Istri snima film za kampanju „50 Best Explores“, čiji je cilj istaknuti bogatstvo i raznolikost gastronomske scene. Obilazi restorane u Rovinju i Puli te istarske vinarije, rt Kamenjak, lovi tartufe i kuha po konobama.
Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, pohvalio se kako će video i promotivna kampanja biti objavljeni krajem ljeta. Turistička zajednica Istarske županije pripremila je ekipu koja njemačkog chefa i Annu Wender, urednicu tamošnjeg magazina Falstaff prati od doručka do kasno u noć. Žele da u što kraćem periodu gosti što više vide, osjete i dožive. Među ostalim i ribolov na tune, degustaciju ponajboljih extra djevičanskih maslinovih ulja te meditaciju uz istarska vina. Tako će, kažu, najbolje prezentirati istarski DNK. Krajem ljeta.