U vrtu renesansnog stila u dubrovačkom ljetnikovcu Natali, otvoren je istoimeni restoran. Smješten u blizini dubrovačke jezgre s pogledom na Srđ i morsku pučinu, restoran Natali spajat će mediteranske okuse s francuskim kulinarskim vještinama. Nakon što je prošle godine završena desetogodišnja obnova ljetnikovca koji, po povijesnim zapisima, datira iz 16 stoljeća, a ime je dobio po poznatoj dubrovačkoj plemićkoj obitelji.
Kulinarska priča restorana Natali povjerena je chefu Dubravku Stanojeviću. Na jelovniku su pedantno osmišljena jela poput jakobovih kapica, raviola s čipsom od kadulje, foie gras ili tonno vitellato sa špagetima od tikvica. Poseban im je dodatak aromatično začinsko bilje poput kapara i ružmarina koji rastu u vrtu ljetnikovca.
Za vinsku kartu odabrali su 12 bijelih i 12 crnih hrvatskih vina, mahom od autohtonih sorata škrlet, graševina, malvazija istarska, maraština, grk, pošip, dubrovačka malvasija te lasina, teran, babić, tribidrag i plavac mali. Neke od vinarija su Korak, Coronica, Tomac, Veralda , Plenković, Stina, Kozlović, Meneghetti, Košutić, Kopjar, Kolarić, Štampar, Benvenuti, Antunović Turk, Bire, Bastian i Grgić. Imaju i pjenušce Šember Rosé, Tomac Blanc de Noirs te Jagunić Three Stars Brut te šampanjce Billecart Salmon Brut Reserve, Veuve Cliquot Rosé i Dom Perignon.
Nudi Natali i internacioinalne favorite poput bordoških kupaža, sauvignona iz sdoline rijeke Loire, chardonnaya iz Chablisa, rieslinga iz Pfalza, vina Chianti Classico te pinota noir iz Slovenije.
Pripremio: Tomislav Radić
Fotografije: Katija Živković i Ambient studio