More

  Pijesak, Greben, More, Šuma, Selo, Planina i Vrt za Gault&Millau vodič

  Kategorije:

  Bistro i beach bar Tunar Selce spektakularnom je degustacijskom večerom proslavio uvrštavanje u prestižni međunarodni Gault&Millau Kvarner gastro vodič. Pijesak, Greben, More, Šuma, Selo, Planina, Vrt bili su nazivi jela koja su pripremili članovi obitelja Šnajdar sa svojim vrijednim zaposlenicima, a sommelierke Lucija Matijević i kolumnistica portala Vinskiklub.hr Ines Matić Matešković pridružile su im 10 vina članova udruge Kvarner Wines.

  Pijesak, Greben i More bili su riblji slijedovi koje je ekipa Bara Tunar pripremila od grdobine, orade i žutorepe tune

  Uvodno su gosti uživali u pjenušcima Maličić Vinarije Šipun proizvedenom tankovskom metodom od žlahtine i Vinarije Ružić proizvedenom tradicionalnom metodom od sorte jarbola. Prvo jelo nazvano Pijesak bio je file grdobine u marinadi od belice uz koju je i posluženo vino Belica vinarije Plovanić. Greben su nazvali file jadranske orade u kremi od šafrana sa sotiranim povrćem te žlahtinama poljoprivrednih zadruga Gospoja i Vrbnik. Kako i na Kvarneru obitavaju žutorepe tune, slijed More predstavio je file te cijenjene ribe s domaćim njokima i Ružicom Vinodola, ružičastim vinom Vinske kuće Pavlomir.

  File jelena sa šumskim voćem i lovačkim knedlama poslužen je s vinom Kurykta reserva Katunar Estate Winery.

  U drugom dijelu večeri gosti su uživali u Šumi, domaćim šurlicama s crnim tartufom i vrganjima te maceriranom žlahtinom Hlam koju su u Vinariji Šipun osmislili sa sommelierom Klaudijem Jurčićem. Slijed Selo predstavio je juneće obraze u sansigotu s rimskim njokom i vinom Sansigot Kuće vina Ivan Katunar. S obzirom da Kvarner, osim mora i otoka, obuhvaća i šume Gorskog kotara predstavljeno je i jelo Planina: file jelena iz Gorskog kotara sa šumskim voćem i lovačkim knedlama te vinom Kurykta reserva Katunar Estate Winery. I šećer na kraju, odnosno Vrt, bio je kolač od sira s primorskim smokvama i slatkim vinom Novi poret Vinarije Nada.

  Kolač od sira s primorskim smokvama bio je ‘šećer na kraju’ nazvan Vrt, a poslužen s vinom Novi poret Vinarije Nada

  Uživanje u okusima kvarnerskih vina zaokružio je još jedan kvarnerski pjenušac od žlahtine napravljen tradicionalnom metodom Vinske kuće Pavlomir.
  – Kad si na Kvarneru, pij Kvarner Wines! To je rečenica koju svi mi koji radimo u ugostiteljstvu ili kao podrška ugostiteljstvu moramo promovirati. Drago nam je da smo mogli s 10 etiketa vina kvarnerskih vinarija sudjelovati u ovoj humanitarnoj večeri i da je Tunar prepoznao važnost lokalnih vina i proizvođača. Hvala mu na tome i čestitamo – rekao je predsjednik Kvarner Wines Anton Toni Katunar.

  Vrijedna ekipa Bistroa i beach bara Tunar Selce oduševila je posjetitelje dobro ismišljenim jelima zanimljivih naziva

  Dragutin Šnajdar iz Bistro i beach bara Tunar Selce zaključio je priču zahvalom svima, a posebno obitelji i zaposlenicima.
  – Njihov trud i zalaganje doprinijeli su ovom uspjehu. Uvijek se moramo bojati naših snova, jer ako ih se ne bojimo nisu dovoljno veliki – rekao je. Turistička zajednica Kvarnera i Turistička zajednica Grada Crikvenice podržale su organizaciju degustacijske večere koja je imala i humanitarni karakter: prikupljeni novac namjenjen je Udruzi djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom grada Crikvenice „Uspjeh“.

  Prihod od večere namijenjen je Udruzi djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Crikvenice ‘Uspjeh’

  Fotografije: Klement Studio

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

  Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

  Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

  Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

  Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

  Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...

  Najbolja vina u šest kategorija u petak ćemo proglasiti...

  Na listi 100 najboljih vina Hrvatske puno ih je od plavca, graševine ili malvazije, no gotovo je...

  Vinski grad od petka u Zagrebu! Europsko prvenstvo uz...

  Smiruje li čaša vina nogometnu groznicu ili je pojačava vidjet ćemo u zagrebačkom Vinskom gradu od 14....

  Predikatni traminac iločke vinarije Zelenika prvak je ocjenjivanja u...

  Traminac izborne berbe prosušenih bobica 2013. iločke vinarije Izvori života Zelenika prvak je ocjenjivanja organiziranog uoči 56....