More

    Pjenušci Misal Istra i Kutjevo Chardonnay De Gotho zlatni u Londonu

    Kategorije:

    Misal Istra osvojio je zlatnu medalju i titulu pobjednika u kategoriji meditativnih vina na ocjenjivanju Glass of Bubly u Londonu. Riječ je o jedinstvenom natjecanju pjenušaca u 18 kategorija mahom poetskih imena i u nekoliko krugova. Ocjenjivači prvim kušanjem određuju pripada li vino kategorijama Ne zaboravi me, Prvi poljubac, Morski lahor, Ljetni dani, Zimska grijalica…, ili ostalima. Potom ga ocjenjuju u dva kruga i na kraju proglašavaju najbolje po kategorijama i ukupnog pobjednika.

    Vinariju Misal osnovao je dr. Đordano Peršurić koji je napustio 2015. Danas odlična vina rade kćeri Ana i Katarina

    Najbolji meditativni pjenušac ovogodišnjeg natjecanja u vinariji Misal iz Pršurića pokraj Višnjana napravili su od malvazije iz tri berbe: 2007., 2008. i 2009. Prva je sedam dana macerirana, druga odležala šest mjeseci u hrastovoj bačvi, a treća je svježa. Nakon druge fermentacije u boci, pjenušac je odležao šest godina na finom talogu. Zlatnu medalju osvojio je Amor Demi Sec Ane i Katarine Peršurić u kategoriji Slatko oduševljenje.

    Kompleksno je vino zavidne strukture De Gotho brut. Od chardonnaya je i tri godine je odležao na kvascima

    Pozlatio se i Chardonnay De Gotho Brut 2018. vinarije Kutjevo među gastronomskim vinima, a svrstali su ga i u kategoriju Klasična elegancija. Srebrno je priznanje zavrijedio dalmatinski pjenušac Dinin san vinarije Slamić iz Žaborića. Od autohtonih je sorata pošip, maraština, debit i trbljan, a svrstali su ga u kategorije Žustro i živahno te Lagano i voćno.

    Dinin san je proizveden metodom druge fermentacije u boci od autohtonih dalmatinskih sorata (Foto: Julio Frangen)

    Ukupni pobjednik ovogodišnjeg Glass of Bubbly ocjenjivanja je talijanski Ferrari Trento Giulio Ferrari 2005. Riječ je o pjenušavom vinu kojim slave i pobjednici utrka Formule 1. Ne, doduše, obavezno berbom 2005. Nagrađena će vina biti predstavljena i na kušanju za vinske trgovce i novinare Champagne & Sparkling Wine 3. travnja sljedeće godine u londonskom Sheraton Hotelu na Park Laneu.

    Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
    Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

    Pratite nas

    Najnovije

    POVEZANI ČLANCI

    Plavac s Hvara daje mekša vina nego s Pelješca,...

    Rasni plavci traže najmanje pet godina odležavanja, šteta ih je prije puštati na tržište, pokazalo je kušanje...

    Počinje Europsko prvenstvo, a tekst uoči Svjetskog u Rusiji...

    Da sam ja Zlatko Dalić, ovu bih zvjezdanu ekipu poveo u Rusiju, napisao sam uoči Svjetskog prvenstva...

    Feričanci: Enosophia provodi klonsku selekciju frankovke na 25.000 trsova

    Na pet hektara novog vinograda na Srednjaku, jednom od svojih najstarijih položaja, ekipa vinarije Enosophia iz Feričanaca...

    Lista vina je za učenje abecede… Bez kvačica, dvoslova...

    Možda bi i vrtićku djecu trebalo povesti na Festival 100 najboljih vina Hrvatske u petak, 14. lipnja,...

    Francuska zaštitila izraz ‘sur lie’, EU potvrdila, naši inspektori...

    Državni inspektorat utvrdio je prekršaj uslijed korištenja pojma "sur lie" na etiketi. Kao razlog su naveli postojanje...

    Nije za propustiti! Austrijska vina sutra u zagrebačkom Hotelu...

    Austrijski vinogradi prostiru se na impresivnih 35.000 hektara. Austrijski vinari proizvode neka od najboljih europskih vina. Austrijske...