More

  Počastite ‘seniora’ bocom vina: Dan očeva je 19. veljače

  Kategorije:

  Naši trgovci nisu još spremni počastiti nas (pred)blagdanskim popustima iako je Uskrs za manje od dva tjedna. Ne treba stoga čuditi da su u najvećim trgovačkim lancima, prema ponudama iz aktualnih kataloga, uoči Dana očeva 19. ožujka jeftinija samo četiri vina vrijedna pažnje.

  Malvazija Franković pozlatila se nedavno na ocjenjivanju festivala Malvazija, žlahtni okus Mediterana u Portorožu. U Intersparu joj je cijena snižena 21 posto, s 10,85 na 8,49 eura. Akcija traje još sutra.

  Metro je gotovo za četvrtinu spustio cijenu Zlatnoj žlahtini Poljoprivredne zadruge Vrbnik s Krka. Umjesto 6,61 euro, butelja dobro znanog vina koje ima novo ruho, odnosno etiketu, stoji 5,06 eura. S PDV-om.

  Konzum je, pak, na akciju stavio Zlatan Plavac. Redovna cijena jednog od naših najpouzdanijih crnih vina snižena je 19 posto. Umjesto 14, 19 eura do srijede stoji 11,49. Vrhunska Graševina Belje jeftinija je 16 posto pa se može kupiti za 7,49 eura. Redovna cijena je 8,99.

  Izbor nije velik, ali može razveseliti. Tri bijela vina pristaju jelima od bijele ribe i bijeloga mesa, a dobar crnjak tuni te crvenome mesu pripremljenom na razne načine. Sva četiri mogu se i ugodno pijuckati tijekom druženja.

  Prijavite se na naš newsletter i prvi saznajte sve novosti iz vinskog svijeta.
  Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  Pratite nas

  Najnovije

  POVEZANI ČLANCI

  Rizling konačno kupuju, kaže Velimir Korak. Naravno, kad je...

  Odležao je u drvenim bačvama Rizling Laškovec 2023. plešivičke vinarije Korak. Smirenog je sortnog mirisa, nježnog okusa...

  Nedjeljni vinski haiku! Vino

  Sunce prži do srži. Samo nas vino živima drži! Nedjeljni (vin)haiku 51

  Karakteran i jako fin Cabernet sauvignon vinarije Bolfan Vinski...

  Hrvatsko Zagorje možda nije idealno vinorodno područje za bordoške crne sorte, ali u vinariji Bolfan Vinski Vrh...

  Prema Google recenzijama najljepši vinograd u Europi ima vinarija...

  Čak tri od deset najljepših europskih vinograda su u Hrvatskoj, prema istraživanju međunarodne trajektne kompanije DFDS temeljenom...

  Festival istarskog pršuta 12. i 13. srpnja u Tinjanu!...

  Nagrađivane istarske pršutane Antolović, Buršić, Dujmović, Milohanić i Tomaso te OPG Franjul predstavit će se na Festivalu...

  Njemački kuhar lovi tartufe i tune za film koji...

  Jan Hartwig je u listopadu 2022. otvorio restoran "Jan" u Münchenu i nakon šest mjeseci osvojio tri...