Osam crnih pinota pa osam tipičnih alzaških velikih vina, a većina je vina tamo velika, predstavit će Eric Zwiebel 24. veljače u Osijeku. Zwiebel je među od manje od 300 ljudi na svijetu koji nose titulu Master of Sommelier. Iako mu prezime na njemačkom znači crveni luk, sigurno je da radionice neće izazivati suze. Osim, možda, suza radosnica.
Točno u podne, u u kultnom osječkom kafiću Trica, počinje radionica “Alsace postao nova Burgundija”. Alzašku reprezentaciju pinota crnog predstavljat će vinarije Ostertag, Kirrenbourg, Schoenheitz, Jean Paul Schmitt, Beck-Hartweg, Emile Beyer, Mure i Albert Mann.
Dva sata kasnije, u istom prostoru, Eric Zwiebel predstavit će svoj izbor ponajboljih alzaških teroarskih vina od ostalih sorata: Cremant (pjenušac) vinarije Zusslin te Barmes-Buecher Pinot bijeli Sand, Frederic Mochel Riesling Grand Cru Altenbourg Henriette, Lorentz Pinot sivi Grand Cru Altenberg, Dirler-Cadé Muscat Grand Cru Saering, Trimbach Riesling Grand Cru Geisberg, Rolly Gassmann Muscat VT i Hugel Gewurztraminer SGN.
Na svakoj radionici, odnosno masterclassu, kako se to lijepo kaže na našem jeziku, bit će 50 mjesta, a ulaznica je 50 eura. Tko želi obje, ima popust: cijena je 80 eura. Mjesta se mogu rezervirati mailom na zeljko.garmaz@gmail.com ili pozivom na 0916400527.