Početna
Riba Dražin: Pepefiš je specijalitet od ljutih papričica i usoljenih inćuna
Slatko–kisele ljute crvene papričice pune se smotanim filetom inćuna. Slažu se u staklenke i prelijevaju maslinovim uljem. Dobije se Pepefiš, proizvod lijepog izgleda i iznimnog okusa koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ukuse. Može se poslužiti uz domaći kruh, sir i vino gdje će njegov okus doći potpuno do izražaja i priuštiti pravi gastronomski užitak.
Pepefiš je zaštićeni proizvod u Republici Hrvatskoj i na međunarodnom tržištu, tako svoj tržišni hit opisuju u tvrtki Riba Dražin iz Kaštel Kambelovca, koja je isključivi vlasnik patentirane recepture. Riba Dražin proizvodi i prodaje 30 proizvoda od morskih plodova, 19 marinada, 16 vrsta povrća u ulju i četiri vrste voća, potom maslinova ulja, sireve i namaze.
Generacije mještana Kaštel Kambelovca su ribari koji jedu tvrdi kruh od sedam kora umočen u kaštelansko vino i maslinovo ulje te prenose znanje soljenja i mariniranja ribe. Tako je i obitelj Dražin, jedna od starosjedilaca ovog mjesta, prenosila znanje koje Živko Dražin koristi u svom pogonu za soljenje i marinizaciju ribe na stari tradicionalan način.






08.04.2025.